Letnja scena SARTR-a počinje s radom sredinom juna u Sarajevu

U Sarajevskom Ratnom Teatru serija koncerata i predstava ovog leta

Pod otvorenim nebom od 17. juna do 7. jula sarajevska publika će uživati u repertoaru u sklopu Letne scene Sarajevskog Ratnog Teatra (SARTR). Program sačinjen od predstava i koncerata, održaće se na lokaciji iza SARTR-a (dvorište O.Š. Musa Ćazim Ćatić).

Ovogodišnja Letna scena posvećena je kulturnom otporu, sa idejom afirmacije univerzalnih vriednosti: bogatstvo različitosti, antifašizam, internacionalizaciju, suosjećanje.

Ovogodišnja Letna scena SARTR-a otvara se koncertom Eda Maajke, 17.6., kome će ovo biti ujedno i promocija novog albuma “Moćno“.  U četvrtak, 23.6., gost SARTR-a biće Zadužbina Milana Mladenovića koja će upriličiti multimedijalni događaj “Omaž Milanu Mladenoviću“, sa početkom u 19h. Istu noć, sat vremena posle, u 20h, najavljen je koncert Darka Rundeka i Ekipe. Subota, 25.6., rezervisana  je za nastup Marčela koji je nedavno bio gost Kamernog teatra 55.

U narednom periodu kreće veći broj predstava:  29.6., predstava “Prah“; 1.7., “Jedvanosimsoboakalomistobo“;  3.7. “Bio je lijep i sunčan dan“; 4.7. “Phantom Leg- Postapokaliptična priča“; 7.7. “A Trip Down Memory Lane“.

Još dva koncerta biće održana u sklopu Letne scene SARTR-a, a prvi, 2.7., zakazan je za mlade nade regionalne scene gdje će zajedno nastupiti “Stoposto“, “Black Beriz‘, i “Z++“. 5.7., sa početkom u 20h, zajednički koncert održaće “Pocket Palma“ i “ZOI“.

Svoju ulaznicu za muzički program možete kupiti u SARTR-u svakim radnim danom od 10 do 18 sati ili na svim prodajnim mjestima https://www.kupikartu.ba/.

Rezervacije za predstave se mogu izvršiti putem telefona 033 664 070, 061 850 745 ili slanjem poruke u inbox Fb ili Instagram stranice Sarajevskog ratnog teatra.

Ilustrujemo ovaj događaj pesmom i spotom jednog od učesnika, Marčela i to onom s Indigom pod nazivom JBG, koja je na našem konkursu Muzzik Video Awards 2K21 noominovana u kategoriji NAJBOLJI VIDEO S PORUKOM

 

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika