Partibrejkers i Rundek & Ekipa na koncertu za očuvanje reka Balkana!

Koncert se održava u okviru regionalne kampanje „Sačuvajmo plavo srce Evrope“

Koncert za očuvanje reka Balkana na kome će nastupiti Partibrejkers i Rundek & Ekipa, održaće se 11. novembra u Sportskoj dvorani Borik u Banjaluci sa početkom od 20 časova.

U znak podrške borbi za očuvanje reka, ulaz na koncert biće besplatan.

Koncert će se održati u organizaciji Centra za životnu sredinu u okviru regionalne kampanje „Sačuvajmo plavo srce Evrope“ koju su pokrenule evropske organizacije EuroNatur i Riverwatch, u saradnji sa lokalnim partnerima na Balkanu, a koju u BiH koordiniše Centar za životnu sredinu.

Darko Rundek i Zoran Kostić Cane (Partibrejkers) su među prvim umetnicima u regionu koji su digli svoj glas za spas reka Balkana i pridružili se kampanji ”Umjetnici/e za spas rijeka Balkana” (Artists for Balkan Rivers).

Koncert za reke Balkana će se održati pod sloganom “Sloboda rijekama!” i okupiće aktiviste i aktivistkinje iz BiH i celog regiona koji se bore za očuvanje reka i voda u svojim zemljama.

Organizatori koncerta kažu:
„Ovaj koncert je dva puta odgođen zbog korone i loših vremenskih uslova, ali okušaćemo treću sreću u nadi da nas ništa neće spriječiti!

I zato pozivamo sve ljude da nam se pridruže 11. novembra u Sportskoj dvorani Borik, da dignu glas za spas naših rijeka, da zajedno sa Partibrejkersima, Rundekom i njegovom Ekipom pošaljemo jasnu poruku cijelome svijetu:

Borićemo se za posljednje divlje rijeke u Evropi i nećemo ih prepustiti interesima pojedinaca!

Pljačku nećemo, rijeke ne damo!“

 

Slušamo Partibrejkerse i pesmu Sirotinjsko carstvo iz 2015. godine čiji stihovi kažu:

„Stara priča, uvek ista

Život je ovde obučen u rite

Delimo se na gladne i na site

Istina se u blatu kupa

Cena životu nije skupa“.

 

 

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika