Zoster krajem marta gostuje u Novom Sadu

Promocija predstojećeg albuma "Najgori"

Grupa Zoster nastala je u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića.Oni iza sebe imaju četiri studijska albuma koja možemo podeliti u 2 faze prema zvuku i poetici. Prvoj fazi pripadaju albumi "Ojužilo" i "Festival budala", a drugoj "Imači kada" i "Srce uzavrelo". Prvu možemo nazvati mladalačkom i studentskom fazom i po poetici i angažmanu, dok je druga faza zrelija (što je logično zbog samog protoka vremena i iskustva i znanja koje je stečeno), introvertnija, pa i mračnija.

Uskoro ocekujemo 5. studijsko izdanje Zostera, album "Najgori" koji je do sada najavljen  singlovima "Kuda idu svi ti ljudi”, "Treba mi keš”, "Čovjek želi da je ptica” i upravo plasiranim "Čovjek zvani činjenica”.

Pored samostalnih kocerta grupe Zoster koje su imali, po skoro u svim većim gradovima u regiji, svirali su i u Barceloni, Parizu, Beč, Zurihu, Amsterdamu, Geteburgu, New Yorku, Londonu, Aachenu, Tilburgu, Arnhemu, Baselu, Malmeu, a odsvirali su i većinu festivala u regiji, a nabrojaćemo samo neke: Exit festival u Novom Sadu, InMusic Festival u Zagrebu, Sarajevo film festival, Lake fest Nikšić, Jazz fest Sarajevo, Soča Reggae Riversplash music festival, Seasplash Pula, OK Fest Tjentište, Arsenal fest Kragujevac, Bedem fest Nikšić, Love fest Vrnjačka Banja, Mostar Summer Fest ...

Trenutnu postavu grupe čine Mario Knezović – vokal, Silvije Nuić – gitara, Adis Sirbubalo – klavijature, Nikola Galić – bas i Anes Beglerbegović – bubnjevi.

Koncert u Novom Sadu održaće se 31. marta s početkom u 21. čas u Hali 2 Novosadskog sajma i biće to njihov najveći koncert do sada a povod ovog druženja je njihov budući album pod naslovom "Najgori".

Ulaznice: PARTER Stajanje, CENA: 1000 DIN; FAN PIT Stajanje, CENA: 1500 DIN

Slušamo poslednji do sada objavljeni singl sa predstojećeg albuma, "Čovek zvani činjenica".

 

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika