Gipsy Kings stižu u sarajevsku Zetru!

Čuvena svetska grupa konačno u Sarajevu ovog proleća

Jedinstveni muzički sastav, Gipsy Kings po prvi put dolaze u Sarajevu, 18. marta 2023. godine u Olimpijsku dvoranu Zetra.

Nakon uspješno organizovanog koncerta Stinga, produkcijska kuća Avalaon je odlučila u Sarajevu prirediti još jedan spektakl za pamćenje i opravdati najavu da će glavni grad Bosne i Hercegovine od sada biti redovno na spisku svestkih muzičkih imena.

Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon, rekao je da je ovaj postava Gipsy Kingsa sedam puta skuplji od ostalih koje su svirale po Balkanu.

Una Bejtović, direktorica agencije Bejtovic Communications, istakla je da je jako srećna što se ovakvi događaji organizuju u Sarajevu.

"Iz naše perspektive možemo samo reći da smo sretni da se ovakve stvari dešavaju u Sarajevu, iz prostog razloga što uvijek kažemo da je malo dobrih priča. Ovo je sigurno dobra priča, jer smo dugo vremena čekali da se ovakve stvari događaju u Sarajevu", dodala je.

"Velike zvijezde kada dođu u neki grad, njihovi protokoli su veoma specifični. Otkrit ću vam jednu tajnu da za vrijeme koncerta Stinga ni Boban, ni ja nismo vidjeli Stinga. Nekad su stvari malo kompleksnije, a nama ruke vezane. Ovim putem se zahvaljujemo svima na razumijevanju", dodala je.

Legendarni sastav iz Francuske u Sarajevu će predvodit maestralni Nicolas Reyes, glavni vokal benda koji je snimio sve najveće hitove ovog jedinstvenog muzičkog benda.

 

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika