Izašao je "Boškarin IV", novi album grupe Po' Metra Crijeva

Najnovije izdanje riječkih ča metalaca Po' Metra Crijeva, album "Boškarin IV", izašao je 17. aprila za pulskog izdavača No Profit Recordings

 

Po' Metra Crijeva je Ča-Metal™ bend. Šestoročlana grupa koja inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a muziku pravi pod uticajem istarske ljestvice i metala. Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare i bubnjeve dominiraju sopile – tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje „na tanko i debelo“ deo zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine.

Nakon posljednjeg albuma, "Ča Metal", iz 2018. godine i najavnih singlova, nagrađivane "Čižićke Rapsodije" i "Prokjetog Pusta", jedno od najiščekivanijih izdanja hrvatske rock i metal scene, album "Boškarin IV" grupe Po' Metra Crijeva dostupan je na svim većim streaming platformama i na CD-u, a biće dostupan i na vinilu.

 

Po' Metra Crijeva, Foto: Cover Art

 

Album je sniman je u studiju G.I.S. u Rijeci, a za produkciju su odgovorni Po' Metra Crijeva i Matej Zec, poznat kao gitarista grupe Let 3. Ilustracije za album je radila talentovana Riječanka Korina Hunjak, a autor fotografija je Dark Indigo.

"Veliki posao je iza nas... uz furiozan bubanj, žestoke gitare, zborsko pjevanje i vrhunske vokalne dionice, koristili smo sopele svirane "na tanko i debelo" kao dio zvuka "Boškarina IV" i rezultat je autentičan hrvatski metal proizvod i jedva ga čekamo predstaviti publici na koncertima!" rekli su iz Po' Metra Crijeva.

Velika riječka promocija albuma održat će se 20. maja u Pogonu Kulture, a "Crijeva" imaju dogovorene festivalske nastupe širom regije.

Popis pesama na albumu:

1. Hihotići Menuet 2. Bal va Hihotići 3. G.O. 4. Daj Biru 5. Grog Va Grob 6. Mater Raša 7. Miha Zvončar 8. Biće ča će bit 9. Jednojacki OK 10. Čižićka Rapsodija 11. Prokjeti Pust 12. Četrti Boškarin 13. Mantinjada

Ulovite "Crijeva" na jednom od koncerata u proljeće/leto 2023.:

21.4. Jurjovo je, Sveti Jurij Ob Ščavnici, Slovenija

12.5. Valhalla festival 2023., Zagreb

20.5. Pogon kulture, Rijeka

26.5. Let 3 & Po’ metra crijeva, Pula

10.6. Rock in Poljica 2023, Poljica

19.6. Melodije Istre i Kvarnera, Pula

20.6. Melodije Istre i Kvarnera, Rijeka

21.6. Melodije Istre i Kvarnera, Barban

24.6. Melodije Istre i Kvarnera, Krk

12.8. Pannonian Rock Festival , Rajevo Selo

 

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika