Reggae na Savi: Brain Holidays u Močvari

Reggae veterani se vraćaju u Močvaru

Močvara će 18. maja iz Zagreba preseliti u Kingston, kako bi se stvorila prava kulisa za nastup domaćih reggae pionira, grupe Brain Holidays. Članovi ove grupe pamte prve dane stvaranja reggae scene koja se okupljala u prostorima Močvare i bivšeg Attacka. Mnogo godina kasnije Brain Holidays se vraća se u Močvaru 18. maja da pokaženajbolje od svog 23-godišnjeg opusa. Pre i posle koncerta zagreva vas Prancing D. 

Pre samog koncerta, od 20h moći ćete da pogledate njihov dokumentarni film “Bite Of Paradise” o snimanju albuma na Jamajci, koji je  osvojio nagradu na 16. DORF Festivalu za najbolji dokumentarni film.


Brain Hollidays, Foto: PROMO


Brain Holidays pioniri su reggae muzičke scene u Hrvatskoj, a osnovani su sad već daleke 2000. godine. Iza sebe imaju na stotine odsviranih festivalskih i samostalnih koncerata i pet studijskih albuma u izdanju Dallas Recordsa. Album “Jamaican Connection” snimljen je u najboljem studiju na karipskom otočju Tuff Gong (Kingston, Jamajka) kojeg je osnovao legendarni Bob Marley, a na njemu su ugostili vrhunske muzičare poput Italee, Hornsmana Coyotea, Alejandra Buendije, Kandžije i Brice. Za vrijeme boravka na Jamajci bend je nastupio i na Italee & The Circle Of Brethrens festivalu u Kingstonu.

Brain Holidays su se etablirali kao vodeći hrvatski reggae bend čije pesme u probile žanrovske barijere pa se mogu čuti i u eteru domaćih komercijalni(ji)h radio stanica. Glazbu Holidaysa inspirisanu zlatnim periodom roots reggaea prate šareni tekstovi, od ozbiljnih angažiranih pa sve do zajebantskih i ljubavnih s neizostavnim lightmotivima pozitivnih vibracija i vere u bolji i srećniji svet. Live nastupi koji teraju na ples su jedan od najjačih aduta ovog mnogočlanog benda.

Nabavite ulaznice na vreme.

Ulaznice:
- Upad u pretprodaji do 17.5.2023. u 23:59h: 7€
- Upad na dan događanja: 10 €

Ulovi Brain Holidays u svom gradu:

18.5. Močvara, Zagreb

19.5. Kotač, Pula

9.6. Prostor, Čakovec

4.8. Azimut, Šibenik

5.8. Roots Revival Festival, Herceg Novi

6.8. Pivana, Herceg Novi

17.8. Overjam Reggae Festival, Tolmin

28.10. Klub kulture, Križevci

 

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika