Valley of the Sun stižu u zagrebačku Močvaru

Američki stoneri u popularnom ZG klubu

U zagrebačku Močvaru u sredu, 17. maja, dolaze američki stoneri Valley of the Sun i domaće instrumentalne snage Portman.

U proteklom desetljeću, Valley of the Sun je izdao četiri albuma visokooktanskog rock & rolla/stonera, prevalivši hiljade kilometara na turnejama. Sve to im dakako osigurava bazu obožavatelja koja se iz dana u dan povećava. Na tom putu svakako im pomaže i sjajni novi album "The Chariot" koji će promovisati u Močvari. Bend je inače nastao 2010. u američkom gradu Cincinnati. Svirali su i turneje sa imenima kao što su Truckfighters, Clutch, Red Fang, Royal Blood, Church of Misery, a od festivala valja izdvojiti Hellfest, Desertfest, Valley of the Freaks...

Članovi benda su Ryan Ferrier (vokal, gitara), Josh Pilot (gitara), Chris Sweeney (bas, klavijatura) i Lex Vegas (bubanj).

Portman su nastali 2004. godine i od tada deluju kao instrumentalan bend. Nakon puno eksperimentiranja i nekoliko promena u postavi, bend je pronašao svoj prepoznatljiv stil u instrumentalnom rocku kombinujući razne žanrove.

Osim bazičnog post-rocka, može se primietiti mnogo elemenata različitih uticaja, od math rocka, pa do atmosferičnih sadržaja protkanih ambijentalnim pasažima.

Diskografiju čini „Demo 2006“, nekoliko singlova te dva albuma. Debitantsko izdanje "Pereskesije" izdali su 2009. godine za američku etiketu Lady records, dok je poslednji album "The man who carries a light" iz 2013. godine izašao na labelu Klub dostava zvuka, te dva singla u obliku himne za Ferragosto Jam, "Kukavica" (2012) i "Vanilia" (2013). Iza sebe imaju nekoliko turneja, te mnoštvo koncerata. Trenutno rade na novom albumu. Članovi Portmana deluju još kroz bendove kao što su Hesperian death horse, Nokti, Isra.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 14 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, dok će na ulazu koštati 16 eura.

Hangtime Agency poziva i na koncert u Močvari koji će se održati par dana pre, tačnije 11. maja, a tom prilikom nastupiće Psychlona (UK) i zagrebački stoner bendovi Rifftree i Dune Temple.

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika