Skini App MUZZIK FM - Gledaj, Glasaj, Slušaj

Mini koncertna turneja fenomenalnih The Screaming Wheels

Sarajevo, Nikšić, Koper - blago vama!

 

Jedna od ubedljivo najjačih koncertnih atrakcija na ovim prostorima, iskreni, moćnog zvuka, zabavni i brzi, Screaming Wheels iz Novigrada, Istra, Hrvatska, kreće na mini regionalnu turneju.

Žaleći što ovo ne uključuju i druge gradove gde bi ih mogli čuti, mi sa zavišću objavljujemo ova mesta čija će publika uživati u njihovoj svirci:
 

3.11. Sarajevo (BiH) - Jazzbina Sarajevo

4.11. Nikšić (ME) - Fort Blues Rock Fest Nikšić (Blues Weekend)

16.12. Koper (SLO) - SnackBar 1964

Za one koji možda ne znaju, The Screaming Wheels su četvoročlana alternativna bluz/rok postava koja je osnovana u septembru 2018. godine, baš pre učešća na desetom Croatian Blues Challengeu, takmičenju koje je održano novembra iste godine u Puli. Tamo su pobedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a u januaru 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challenge-u u Memfisu. Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”.

 

The Screaming Wheels na mini sessionu u Muzzik hubu u Beogradu, foto: Muzzik

 

Denis Makin i Leo Anđelković su prijatelji iz detinjstva i surađivali su u brojnim bendovima i muzičkim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Pored njih dvojice postavu čine još i basistica Slavica  Tucakov i bubnjar Erle Đurđević i vjerujte, ne zna se ko je od njih bolji muzičar.

Na prošlogodišnjem konkursu za Muzzik Video Awards MVA 2K21, The Screaming Wheels su sa svojim furioznim spotom za pjesmu Willy The Wimp bili finalisti u dvije kategorije: za Najbolji rock video i za Najbolju kameru u video spotu.

Čekajući njihov novi album, slušamo ovo čudo od pjesme i radujemo se budućim koncertima.

 

Korisnici
Logovanje korisnika