Billie Eilish je headliner Glastonbury Festivala 2022

Ona je do sada najmlađi solo izvođač na festivalu od osnivanja!
 

 

Američka pop zvezda Billie Eilish, biće headliner, vodeće ime Glastonbury Festivala 2022., kao dosad najmlađi izvođač kojem je poverena ta uloga.


Glastonbury 2022. je zakazan za period od 22. do 26. juna 2022. godine, a ulaznice su već rasprodate.

Eilish će na Glastonbury Festivalu nastupiti 24. juna 2022., glavne večeri, u petak uveče.

Ova i sada izuzetno mlada pevačica je prvi put nastupila na pozornici Glastonburyja 2019., sa nepunih 17 godina.

„Veoma smo uzbuđeni što možemo da potvrdimo da će čudesna  Billie Eilish u petak uveče na Glastonburiju 2022. , 24. juna, biti na Pyramid Stageu, kako bi postala najmlađi solo izvođač festivala ikada. Ovo je savršen način da se vratimo publici i ja to zaista jedva čekam! ” rekla je Emily Eavis, najmlađa kćerka osnivača ovog festivala i jedan od organizatora.

Inače, prvi festival u Glastonburyju je održan je dan nakon smrti Jimija Hendrixa, u periodu od 19-20. septembra 1970. godine. Bio je to blues, pop i folk festival  a neki od učesnika su bili The Kinks, Ian Anderson i Ian Hunt, Steamhammer, Marc Bolan, Keith Christmas, Stackridge, Al Stewart i drugi.

Gledalaca na farmi - festivalskom prostoru, bilo je 1.500 a cena ulaznice bila je 1 britanska funta, uključujući besplatno mleko sa farme.

The Kinks, velike zvezde šezdesetih godina prošlog veka, slušamo kao ilustraciju prvog Glastonbury festivala s pesmom „Lola".

 

Korisnici
Logovanje korisnika