Jonathan nastupaju prije Placeba na zagrebačkoj Šalati!

Izuzetna čast za ovaj regionalno proslavljeni  bend

Jedan od najznačajnijih regionalnih bendova nove generacije, riječka grupa Džonatan, nastupiće pre Placeba na zagrebačkom stadionu Šalata 27. juna 2022. godine.

Jonathan se od samog početka probio među najjače bendove u regionu. To su potvrdili nastupi u većini najznačajnijih klubova i festivala, svirke sa gigantima kao što su Editors i Killers, ali i duga američka klupska turneja. Titulu jednog od najboljih živih bendova zacementirala je i nagrada "Rock & Off" za najboljeg koncertnog izvođača prošle godine. Izdavanjem duplog vinila „To Love“ i „To Hold“, debitantskog dela „Bliss“, i duplog singla „Getting Closer Is Keeping Us Apart“, veliki stadionski nastup biće prilika da se čuje presek karijere benda. Džonatan na Šalatu stiže i na krilima novog singla „Have It All“, koji je, uz ranije objavljen „Falling“, najava novog albuma zakazanog za kraj godine.

Engleski art-rock giganti Placebo stižu na stadion Šalata u okviru velike turneje povodom izlaska novog, dugo očekivanog osmog albuma "Never Let Me Go". Prema jedinstvenim pohvalama muzičkih medija, svrstan je među najbolje u svojim karijerama, i označava povratak jednog od najpoznatijih rok bendova na scenu. Clash Music piše da album pokazuje koliko Placebo može da oduševi i da ih je nemoguće otpisati. Kerrang ih naziva prestolonaslednicima Narodne Republike rokenrola, dok NME navodi da je ovo najbolji album posle „Medsa“. Odmah po objavljivanju, album je bio broj jedan u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Austriji, Holandiji, Švajcarskoj, dok je držao prvih pet u Francuskoj, Italiji, Belgiji, Švedskoj, a bio je i na listama najprodavanijih albuma u ​​Australiji.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 240 kn, a na dan koncerta cijena će biti 260 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr.

Inače, grupa Jonathan je za svoj video za pesmu Falling na konkursu za Muzzik Video Awards 2021 nominovana u 3 kategorije: najbolji ROCK video, najbolja KOREOGRAFIJA u spotu i konačno, najvažnijoj kategoriji konkursa, NAJBOLJI VIDEO.

Korisnici
Logovanje korisnika