EXIT VRAĆA METAL VELIKANE U SRBIJI

Ostaće samo dugmići nakon Sepulture, Napalm Deatha i The Exploiteda!

Exit kao i svake prethodne godine ne razočarava. U toku sledeće nedelje, na glavnom stejdžu nastupiće legendarna plejada metal velikana od 7. do 10. jula.
Sepultura, legendarna brazilska groove/thrash metal koja je u godinama iza nas postala imperativ tvrdog zvuka, ovog leta stiže na glavnu binu Exit festivala u Novom Sadu. 
Za one koji nisu upoznati, tu smo da vam prenesemo našu impresiju benda. Elem, u pitanju je grupa koja je već 40-tak godina prisutna na svetskoj metal sceni. 
Bend su osnovali srednjoškolci sredinom 80-tih, u brazilskom getu. Već poznata prezimena, braća Kavalera i njihovi drugari su kolokvijalno rečeno - "Rokali za sve pare", ali od početka 90-tih kreće inovativno putovanje u stvaranju novog i eksperimentisanju raznoraznim podžanrovima metala. S jedne strane slušanja njihove muzike, možemo naslutiti zvuk Slayera ili Pantere, dok s druge strane imamo sklop raznoraznih zvukova tribalnih ritmova koji dolaze iz prašuma Južne Amerike. Među poznatim albumima, ističemo "Arise", "Chaos AD" i na kraju, najpoznatiji njihov "Roots". Svakako, neminovno je naglasiti da su ova tri albuma bitan epitom metal muzike, i često će se čuti kako je neka nova grupa, između ostalog, bila pod uticajem Sepulturinih albuma. 

Pored dragih Sepulturaša, sledeći bend koji je bitan vrednovanja i cenjenja jeste britanski grindcore/death metal sastav Napalm Death. Bend koji je itekako poznatim ljubiteljima ekstremnog zvuka, je i ranije nastupao na Exit festivalu. Mnogi koji su imali prilike da čuju njihove nastupe, ističu fenomenalan doživljaj njihovih nastupa. Brzo i agresivno muziciranje ovih autora, pre svega njihovog bubnjara Danny Herrere su jasna opažanja mnogih koji su slušali njihove nastupe. Štaviše, bend je poznat po vrlo nekonvencionalnom pristupu muziciranja, atonalnošću, brzom ritmizacijom i jako uznemirujućim growl vokalima. 

izvor: serbian-metal org

Na čelu programa kultne ekstremne bine će isto tako nastupiti poznata Exploited grupa. Kultni škotski pankeri The Exploited, od njihovog prvenca „Punk’s Not Dead“ i drugog albuma „Troops of Tomorrow“, koji se danas smatraju klasicima panka, prošlo je tačno 40 godina, a žestoki veterani su spremni da još jednom zagrme sa Tvrđave! Ove legende, koje i dalje nepokolebljivo vladaju scenom, prethodnih decenija su muzički uticale na veliki broj bendova, među kojima su Metallica, Slayer, Anthrax, Nirvana, Queens of the Stone Age, ali i Discharge, koji će ove godine takođe nastupiti na Explosiveu! Stvaralaštvo ove punk grupe pokriva različite podžanrove od punk rocka i thrash metala do hardcore i street punka i smatraju se jednim od najvažnijih bendova u protekle četiri decenije.

Pored dragih velikana, žestoku Explosive binu predvodiće masa dobrih bendova poput: Tankard, Discharge, Bury Tomorrow, Incantation, Moscow Death Brigade i Nervosa, a svirke će pojačati i Shining, Noctiferia, Architect of Pain, Black Tooth, Chains, Heresy, Madvro, Misconduct, Oathbringer, Progon, Stranger, Terminal Prospect i The Understones. 

U prodaji su četvorodnevne ulaznice po ceni od 6.990 dinara, uz uštedu od 50 odsto. Ulaznice se mogu kupiti putem sajta EXIT festivala, zatim na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a. Uzimajte vaše "tikete" i dođite da se družimo i "headbangujemo" kao u stara dobra vremena! 
 

Korisnici
Logovanje korisnika