Nesalomivi Wattie Buchan i njegov Exploited na EKSPLOZIV STEJDŽU!

Ako niste čuli Exploited sinoć, sigurno ste videli upaljene baklje…

Sinoć smo neposredno nakon slušanja Nicka Cavea odlučili da se spustimo do rovova Explosive stejdža iščekujući verovatno najveći trenutak za nas pankere na Exitu. Pre nego što smo stigli, gužva se već napravila od početka samog početka ulaza. Dakle, nastup nije još ni krenuo, a raja se uzdigla!

Svakako, veliki je pomak u odnosu na prethodnu Exit godinu po pitanju Explosive stejdža, kome je vraćena stara slava. Prošle godine organizatori su se odlučili za manju binu i njeno drugačije pozicioniranje, međutim ove godine Explosive ponovo dobija binu koju zaslužuje.

Iako je nastup benda Discharge otkazan te večeri na nezadovoljstvo mnogih, masa pankera i metalaca pripremila se za nastup The Exploiteda, koji su dokazali da pank i te kako živi, samo je (možda) malo omatoreo. Dve baklje su bile upaljene, publika je horski pratila ove veterane, koji su nam pripredili šou koji ćemo pamtiti. Pesme koje su pevali su išle od manje poznatih ka veoma poznatim. Polako približavajući se kraju, Wattie Buchan, kao i uvek, držao je govor o tome kako – “Hennry Rollins treba da se nosi u #%$#%!”. Neke je time oduševio, a neke i provocirao. Sve u svemu, pank je to… Bez imalo ambivalentnosti publike, nema pravog panka.

Walter “Vati” Buchan, pevač Exploiteda već 43. godine, ima zdravstvenih problema sa srcem, a njegov brat Vuli, koji svira bubnjeve u ovom bendu, takođe je doživeo srčani udar na bini prošle godine. Međutim, obojica su delovali dobro pre svog nastupa na Exitu, a Vati je posebno bio energičan iako je imao samo nekoliko sati da se odmori.

Ovo nije prvi put da sviraju u Srbiji, a njihov prvi nastup u Beogradu bio je obeležen do tada neviđenim incidentima. Suzavac je bačen u krcatu salu SKC nakon dve-tri pesme, i koncert je morao da bude otkazan usred seta. Vati se nerado seća tog koncerta.

"Masivni kanisteri suzavca su bili bačeni tada. Bilo je poprilično morbidno, cela sala je bila u suzavcu... ništa se te veličine desilo pre i posle tog koncerta u Beogradu. To je bilo potpuno novo iskustvo za mene. Ponekad na nastupima bude nasilja, male grupe se potuku, ali ovo u SKC je bio organizovani napad. Bilo mi je žao, jer je to bio prvi put da smo nastupali u Srbiji, mesto je bilo krcato, bilo je i mnogo klinaca, a onda se desi taj suzavac, ljudi su gazili jedni preko drugih. To je baš bilo s**nje", priznaje nam on.

Nastup su završili najačim pesmama poput – “Fuck the USA” i “Sex and Violence” i poželeli svima prijatan ostatak večeri. Vrlo fino od njih… :-)

Korisnici
Logovanje korisnika