Rambo Amadeus na UP! URBAN PANORAMA FESTU u Ptuju, Slovenija

U jednom od najlepših slovenačkih gradova održaće se ova multimedijalna manifestacija

U prelepom slovenačkom srednjevekovnom gradu Ptuju,  drugu godinu zaredom održava se UP! Fest na inicijativu i u organizaciji Društva za muzičku analizu Popperkeg u saradnji sa Kavarnom Bodi, društva UP-ornik i grada Ptuja.

Manifestaciju materijalnim i finansijskim sredstvima podržavaju i mnoge lokalne kulturne ličnosti, nevladine organizacije, volonteri i privrednici. U saradnji sa udruženjem Up-ornik organizuje se i prikupljanje dobrovoljnih priloga za socijalno ugrožena lica u potrebi.

Festival će se održati 13. avgusta i trajaće ceo dan i noć.

 

Utrinki Festivala UP 2021, Foto: Albin Bezjak

 

Ovom prelepom  okruženju i ekipi dobronamernih ljudi, ove godine pridružuje se i Svjetski Mega Tzar, Rambo Amadeus, koji će na festivalu održati celovečernji koncert sa svojom ekipom Six Winnetous, a o celom ovom događaju organizatori kažu:

„Zaista težimo uspehu festivala i radujemo se zajedničkom druženju!"

"Jedinstveni Rambo Amadeus, sa statusom kulta na balkanskoj muzičkoj sceni. Fantastični bend Batista Cadillac, jedinstvena Maja Keuc i drugi... Celodnevna dešavanja odvijaće se na idiličnoj lokaciji najstarijeg grada u prirodi, na brdu Arheološkog parka Poetovio (Panorama) sa pogledom na Ptujski dvorac."

"U 14 časova počeće nezaboravno međugeneracijsko druženje."

"Biće obezbeđena raznorodna iskustva, gde će svi posetioci, od najmlađih do najstarijih, pronaći nešto za sebe."

 

Utrinki Festivala UP 2021, Foto: Albin Bezjak

 

"Oči će nam razmaziti izložba starih vozila, koja će biti prava poslastica za ljubitelje oldtajmera. Deca će uživati u zabavnoj vožnji ringišpilom, kreativnim radionicama, smehu, druženju i zabavi. Za male ili velike avanturiste biće obezbeđeno podizanje i let balonom iznad najlepšeg grada. Kreatori će ponuditi lokalne, ručno rađena umetničke predmete, nakit, mirise i druge primamljive proizvode koji miluju našu dušu i naša čula. Tokom festivala, poznati ptujski umetnik Aleksandar Fenos kreiraće grafite na velikom platnu, što će biti pravi doživljaj."

"U saradnji sa Pokrajinskim muzejom Ptuj, biće organizovane ture i šetnje kroz panoramu. Nakon prethodne registracije na e-mail adresu: turaptuj@gmail.com, biće moguće učestvovati u posebnom postu „Bekstvo iz rova zamka“. Nakon prethodne prijave ili registracije na samom događaju, biće omogućeni besplatni obilasci Ptujskog zamka."

 

Utrinki Festivala UP 2021, Foto: Albin Bezjak

 

"Pobrinućemo se za kulinarsko naslađivanje, gašenje žeđi i ugađanje svim čulima. Muzički program biće raznovrstan tokom celog dana i cele noći."

"Posle dužeg vremena, u Sloveniji će nastupiti jedan jedini, Rambo Amadeus, koji se krunisao za „svetskog mega cara”. Rambo Amadeus je jedna od najistaknutijih kultnih ličnosti na muzičkoj sceni regiona. Renomirani je tekstopisac, gitarista, pevač, zabavljač, kompozitor, izvođač, kao i šampion u jedrenju i eko-aktivista i u Ptuju će održati ekskluzivni koncert sa kompletnom postavom Six Winnetousa."

"Tokom dana održaće se koncerti domaćih, međunarodno priznatih muzičara Maje Keuc, Batista Cadillaca; International Project Multiversal pod vođstvom Blaža Švagana će nas očarati na sceni, Zbijazz bend, Recicleman sa DJ setom pre i posle koncerta kao i koncert čuvenog Popperkeg orkestra iz Ptuja."

"Ljubitelji plesa, obujte cipele za ples! Da, plesaćemo! Ovaj put pod plavim nebom i zvezdama."

"Ali da bi festival bio stvaran, iskren i objedinjujući, biće obojen i dobročinstvom. Zbog toga prikupljamo sredstva za Udruženje UP-ornik, koje će prikupljenim iznosom pomoći osobama u socijalnoj potrebi da plate osnovne račune i hranu. Oni koji osećaju potrebu mogu da doniraju i sada, tj slanjem SMS poruke sa tekstom „upornik5“ na 1919."

Cena celodnevne karte je 15,00 €.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventima ili Petrola. Ulaznica se može kupiti i na dan koncerta na ulazima na samom mestu održavanja.

 

Utrinki Festivala UP 2021, Foto: Albin Bezjak

 

Fejsbuk: https://vvv.facebook.com/UPURbanaPanoramaFest

Instagram: https://vvv.instagram.com/upurbanapanoramafest/

E-pošta: upurbanapanoramafest@gmail.com

A kao ilustraciju događaja, evo jedne satirične pesme Ramba Amadeusa koja se prigodno zove: "Oda Radosti - Anegdote Evrointegracija".

 

Korisnici
Logovanje korisnika