Skini App MUZZIK FM - Gledaj, Glasaj, Slušaj

Takeover vol. 2 događaj u Nišu!

Nakon premijerne sezone Ei Letnjeg Kluba, MedD predstavlja novi event na jugu…

U četvrtak 6. oktobra u maloj sali Niškog kulturnog centra, sa početkom u 20h, očekuje nas promocija biografije makedonskog benda Mizar čiji je autor Tošo Filipovski. U ovoj dvojezičnoj (knjiga je napisana na makedonskom i engleskom) biografiji obuvaćen je period u radu benda od 1981. godine pa sve do 2021. godine.

Tošo Filipovski je u prethodnih nekoliko godina kao publicista i izdavač u velikoj meri zaslužan za popularizaciju makedonske, pre svega alternativne, muzike. Pored knjiga, do sada je objavio i 4 kompilacije makedonskih bendova putem svoje izdavačke kuće Corpus Delicti Records, Macedonian Dark Wave 1985 – 1989, Macedonian New Wave vol.1 i vol.2.

Razgovor sa autorom knjige Tošom Filipovskim vodiće Marija Peternel, radnica u kulturi.

Nakon toga, u petak 7. oktobra nastavak događaja se odvija  u klubu Feedback gde će biti koncert benda Moussaka i Tevarbu. Vešto dozirani začini balkanskog melosa, surfa i panka čine Moussaku jednim od trenutno najuzbudljivijih bendova na domaćoj sceni. Njihovi koncerti se ne propuštaju, a ovaj premijerni u Nišu se već duže sa nestrpljenjem očekuje.

Iste večeri nastupiće i Tevarbu koji se posle nekoliko godina pauze vraćaju na binu, sa novim imenom, kao i novim izdanjem. Mnogo vremena je prošlo od kada smo ih poslednji put videli na bini pa nas raduje da ćemo ih gledati na drugom Takeoveru. Koncert počinje u 22h, a karte po ceni od 500 dinara je moguće kupiti u Vintage Shopu. Karata će biti i na ulazu po ceni od 600 dinara.

Poslednje veče drugog Takeovera realizujemo u saradnji sa uličnom galerijom Mezanin. U subotu, 8. oktobra sa početkom u 19h biće otvorena izložba “Ništavno Carstvo” Alekse Skočajića. Aleksa Skočajić rođen je 1992. godine u Nišu, gde je 2017. godine završio Master studije grafičkog dizajna. Bavi se ilustracijom, fotografijom i grafičkim dizajnom, a iza sebe ima dve samostalne izložbe (izložbu fotografija "Crni Put" iz 2014. i izložbu ilustracija ,,Tamna Strana”. Trenutna okupacija ovog autora je spajanje ilustracije i poezije, koristeći, kao inspiraciju, prizore iz svakodnevnog života i oneobičavajući ih svojim prepoznatljivim vizuelnim jezikom. Iste večeri je i proslava prvog rođendana ulične galerije Mezanin, a muziku će puštati Music to Play in the Dark.

Korisnici
Logovanje korisnika