Indexi i prijatelji obeležavaju 60. godina od osnivanja benda

Omaž kultnom sarajevskom bendu

Koncertni spektakl INDEXI I PRIJATELJI omaž je kultnom sarajevskom bendu INDEXI. Povodom 60. godišnjice od osnivanja benda produkcijska kuća MUSIC TIME organizuje pet regionalnih koncerata u Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu, Beogradu i Skoplju. Beogradski koncert je zakazan za četvrtak 27.oktobara u mts dvorani.

Idejni tvorac ovog koncerta je producent Tomislav Kašljević koji je u periodu od 15 godina organizovao 25 puta koncert na prostorima bivše Jugoslavije : „ Sve je počelo iz ljubavi prema muzici grupe Indexi. Na jednoj večeri sa prijateljem Tarikom Filipovićem došli smo na ideju da napravimo omaž legendarnim Indexima. Nazvao sam Fadila Redžića u Ameriku i odmah mu se ideja svidela. Obratio sam se i Zrinku Tutiću i Nikši Bratošu, koji su me podržali i uključili se u projekt. Prvi koncert održan u Lisinskom bio je sjajan i toliko je emotivno odjeknuo da su nas zvali iz svih gradova bivše Jugoslavije“ priseća se Kašljević,

Indexi su najznačajnija bosanskohercegovačka pop rock grupa i jedna od najboljih ex-YU grupa koja je žarila i palila od 1962. do 2001. godine. U tom razdoblju su objavljena dva studijska albuma, 27 singlova, 12 kompilacijskih albuma, a poznato je i to da više njihovih pesama do sada nije objavljeno. Prvi nastup Indexi su imali u jesen 1962. u sarajevskom Domu milicije. U početku su svirali instrumentalnu muziku i obrade svetskih hitova svojih uzora The Shadows, The Kinks i Cliffa Richarda, a kasnije su počeli snimati i svirati i svoje pesme.

Ulaznicu za ovaj koncert možete kupiti na blagajni mts Dvorane i u sistemu ticket.rs

Korisnici
Logovanje korisnika