Promocija albuma punk - rock benda Crna lista

Nekoliko „viđenijih“ beogradskih momaka napravilo je veoma zapažen album

Album Crne liste nije samo „godišnjica mature“ uz pesme ranog tinejdžerstva već je to „popravni“ ispit za našu generaciju i ispravka ranih grešaka i zabluda. Ali i korigovanje istorije koja mora da se apdejtuje i doda ovaj niz pesama kolekciji nezaborava osamdesetih,“ rekao je prilikom izlaska ovog albuma je novinar, publicista i svedok tog vremena Branko Rosić.

Pioniri beogradske pank scene okupili su se posle četrdeset godina i pod nazivom Crna lista objavili prvo dva zapažena singla „Ipak bojim se rata“ i „Moja borba“, a zatim i kompletan album pod imenom „Crna lista“.

Ovu grupu čine: Vojislav Bešić – gitara/glas (ex Bezobrazno zeleno), Loka – gitara/glas (ex Defektno efektni/Urbana gerila), Aleksandar Đukić – bas gitara/glas (ex TV Moroni), Goran Sinadinović – gitara (ex Petar i zli vuci) i Relja Obrenović – bubnjevi (ex Petar i zli vuci).

Ipak bojim se rata

 

„Naš prvi album predstavlja kariku koja je nedostaje da bi slika beogradske scene osamdesetih bila potpuna. Upravo smo sada snimili pesme onako kako smo ih kao klinici čuli u usvojim glavama. Taj autentični beogradski duh najzad je prikovan za vinil u svom izvornom obliku, bez ijedne izmene, kao trajno svedočanstvo stvarnog, a neiskorišćenog potencijala kulturnog fenomena koji je promenio sve i koji se zove - beogradski pank. Novi talas je došao koji mesec kasnije, ali o tome se već sve zna,“ navodi Slobodan Loka Nešović govoreći o prvom albumu grupe Crna lista.

Moja borba

 

O izlasku albuma Crne liste i promociji koja će se u nedelju, 4. decembra, u beogradskom Bistrou Mali pijac održati s početkom u 20 časova, beogradski pisac, zauvek panker, svojevremeno stjuart i osoba „bez dlake na jeziku“, Dušan Nedeljković Glavonja, kao promoter svojih drugara da je „zvaničnu izjavu“ za naš sajt:

 

 

Evo pred vama i poslednjeg objavljenog (Official audio) videa za pesmu „Tebi dajem sve“ benda Crna Lista a vi pohrlite u nedelju uveče u Bistro Mali pijac u beogradskoj Savamali na mini koncert i promociju, biće zabavno, ne sumnjamo!

 

Korisnici
Logovanje korisnika