Norah Jones na leto u Opatiji!

Ova izuzetna kantautorka već drugi put gostuje u Hrvatskoj

 

Posle 16 godina Norah Jones ponovo će nastupiti u Hrvatskoj i to 15. jula 2023. nastupiće na Ljetnoj pozornici u Opatiji,  jednoj od najlepših letnjih koncertnih bina Hrvatske.

Norah Jones je nagrađivana američka pjevačica, kantautorka i pijanistkinja koja je objavila sedam studijskih albuma i prodala više od 50 miliona ploča; Billboard je proglasio najboljom jazz umjetnicom 2000-ih, njene pesme su streamingovane šest milijardi puta širom sveta i vlasnica je devet nagrada Grammy.

Svoju solo muzičku karijeru započela je 2002. godine izdavanjem debitantskog albuma ”Come away with me” koji je prodat u više od 27 milijuna primjeraka i svojoj autorki je doneo pet nagrada Grammy, uključujući album godine, snimak godine i najboljeg novog izvođača. Naredni studijski albumi ”Feels Like Home” (2004.), ”Not Too Late” (2007.) i ”The Fall” (2009.) stekli su platinasti status, a svaki od njih je prodat u više od milion primeraka, a i prihvaćeni su i hvaljeni od strane kritičara.

Kompilacija iz 2010. ”…Featuring Norah Jones” pokazala je njenu neverojatnu svestranost kroz saradnje s različitim umetnicima kao što su Willie Nelson, Foo Fighters, Outkast i Herbie Hancock.

 

Norah Jones, Foto: Dianne Russo

 

Godine 2018. Jones je izdala niz singlova uključujući saradnju s umetnicima i prijateljima kao što su Mavis Staples, Jeff Tweedy, Thomas Bartlett, Tarriona Tank Ball, Rodrigo Amarante i Brian Blade, od kojih su neki uvršeni u kolekciju singlova Begin Again iz 2019. Poslednji studijski album, ”Pick Me Up Off Te Floor” objavila je 2020. godine, a krajem 2021. objavila je i svoj prvi Božićni album ”I Dream of Christmas”.

Upravo će na opatijskoj Ljetnoj pozornici, smeštenoj odmah uz more publika čuti bezvremenske hitove Norah Jones među kojima su i ‘Come Away With me’, ‘Sunrise’, ‘Don’t Know Why’, ‘Chasing Pirates’ i mnogi drugi.

Rezervišite datum 15.07. za muzički spektakl na opatijskoj Ljetnoj pozornici i požurite po ulaznice jer je kapacitet za sedeća mesta ograničen.

Ulaznice kreću u prodaju 18.01. putem službene stranice Norah Jones, a redovno će se moći kupiti od 19.01. putem sustava Eventim. (izvor: promo)

Evo za vaše uživanje, jednog lepog skorašnjeg snimka gde uživo sviraju i pevaju Norah Jones i Valerie June pesmu Home Inside (Live From New York, NY)

 

Korisnici
Logovanje korisnika