Nova pesma, najava albuma i koncerta u Ljubljani

Sve to zajedno pod jednim imenom - Jetro Tull

Pre nekoliko dana, čuvena britanska progressive rock grupa Jetro Tull objavila je novi singl kojim najavljuje svoj sledeći album, 23. po redu, "RökFlöte", za april mesec.

Album će biti dostupan u nekoliko različitih formata, uključujući dva ograničena delux izdanja koji uključuju bonus demo materijal, obimne beleške i blu-ray sa Dolbi Atmos-om, 5.1 surround zvukom, alternativne stereo mikseve Brucea Soorda (The Pineapple Thief), kao i bonus pesmu i veliki intervju sa Ianom Andersonom.

 

Jetro Tull, Izvor: Facebook Official

 

Bend Jethro Tull je jedan od najvećih rock bendova ikada i predstavlja jedinstvenu pojavu u istoriji popularne muzike. Lider grupe Ian Anderson prvi je povezao flautu sa rock muzikoma njihove pesme su mešavina hard rocka, bluesa, jazza i starih narodnih tradicija sa severa Britanskih ostrva.

Sredinom 1970-ih bili su jedna od najuspešnijih rock grupa - rivali su im bili Led Zeppelin, Elton John i Rollingstonesi.

 

 

Progresivni rockeri su 28. januara 2022. objavili svoj 22. album pod nazivom "The Zealot Gene" za izdavačku kuću Insideout Music. Album je odmah uspeo da se probije među deset najprodavanijih albuma na britanskoj muzičkoj listi, gde je zauzeo ukupno 9. mesto. Tokom karijere objavili su 30 studijskih i živih albuma, koji su prodati u više od 60 miliona primeraka. Iza njih je više od 3000 koncerata, koje su svirali u 40 zemalja, odsvirali su 100 koncerata godišnje.

Sastav grupe na ovoj turneji biće :

Ian Anderson: flauta, vokali i akustična gitara

Joe Parrish-James: gitara i vokali

Scott Hammond: bubnjevi

John O’Hara: klaviature i vokali

David Goodier: bass gitara i vokali

Koncert grupe Jetro Tull, treći koji održavaju u Ljubljani, zakazan je za subotu, 3. juni 2023. godine u hali Tivoli.

 

Korisnici
Logovanje korisnika