Objavljeni finalisti HEMI muzičkih nagrada!

Bend MAiKA predstavlja Srbiju

Objavljeno je devet finalista HEMI muzičkih nagrada (HEMI Music Awards), a Srbiju će na ovom programu za talentovane muzičare predstavljati bend MaiKA. Izvođači dolaze iz devet zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, među kojima su, pored Srbije, Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija i Slovenija.

HEMI finalisti su: badfocus (Češka), manna (Estonija), LIA HIDE (Grčka), Ficture (Mađarska), Dina Jashari (Severna Makedonija), Klawo (Poljska), K not K (Rumunija), MAiKA (Srbija) i The Crossroads (Slovenija).

Ovih devet izvođača će u narednom periodu imati mentorstva i obuke koje će razviti njihove veštine i kompetencije na poljima komuniciranja i poslovnih prihoda, a sve u cilju pokretanja internacionalne karijere. Takođe, izvođači će imati pristup tzv. HMA2023 turneji širom Evrope, tokom koje će sarađivati sa buking menadžerima i umrežavaće se sa kolegama muzičarima iz navedenih devet HEMI zemalja. Vrednost ovog paketa mentorstva, obuke i promocije je po 2.000 evra za svakog HMA finalistu.

HEMI muzičke nagrade organizuje Hub for Exchange of Music Innovation, evropska inicijativa čiji je cilj podrška izvođačima i profesionalcima iz muzičke industrije koji dolaze iz HEMI zemalja. Hub for Exchange of Music Innovation je inicijativa 10 muzičkih organizacija Centralne i Jugoistočne Evrope, osnovana u saradnji sa programom Kreativna Evropa Evropske unije, u trajanju od četiri godine (2020-2023). Ovo partnerstvo uključuje javne i privatne organizacije, udruženja, organizatore festivala i konferencija, kancelarije za izvoz i muzičku poslovnu školu. Vizija HEMI projekta je stvaranje održivog „muzičkog hub-a“ za razvoj inovativnih poslovnih modela, koprodukciju i kopromociju novih događaja/proizvoda, zatim stvaranje inkubatora za muzičke profesionalce, kao i podrška izvođačima da zadovolje trenutne potrebe tržišta.

Više informacija o HEMI projektu ovde

Korisnici
Logovanje korisnika