(ne)normalni i Zdenko Kolar u Amerikani Vladi Divljanu u čast

Koncert povodom Vladinog 65. rođendana

 

U četvrtak 20. aprila bend (ne)normalni će u sali Amerikana Doma omladine Beograda održati koncert u čast Vlade Divljana. Na taj način će obeležiti 65 godina od rođenja jednog od najznačajnijih umetnika sa ovih prostora, „večitog dečaka“ beogradske rok scene. Specijalni gost (ne)normalnih na ovom koncertu će biti basista Zdenko Kolar, Vladin višedecenijski prijatelj i saradnik, od bendova Merlin i Zvuk Ulice, preko Dečaka i Idola do Old Stars Benda.

Na ovom koncertu, (ne)normalni i Zdenko će svirati omiljene numere iz svih perioda bogate Vladine karijere uključujućii i rad sa bendom “Ljetno Kino”.

Vlada Divljan rođen je 10. maja 1958. godine u Beogradu. Sedamdesetih godina prošlog veka bio je član bendova Merlin i Zvuk Ulice, ali je njegovu karijeru svakako obeležio rad sa grupom “Idoli”, sa kojima je objavio tri albuma I maksi singl. “Odbrana i poslednji dani” proglašen je najboljim albumom sa prostora bivše Jugoslavije (“Rolling Stone”, 2015.)  

Od 1985. godine, nakon što su Idoli prestali sa radom, Divljan započinje izuzetno uspešnu solo karijeru. U periodu od 1991. do 1997. godine živeo je u Australiji, gde se bavio filmskom muzikom, a nakon povratka u Srbiju formira Old Stars Bend, a nešto kasnije i bend Nevladina Organizacija. Sa zagrebačkim bendom Ljetno Kino objavio je “live” album I EP “Četiri godišnja doba”. Od juna 1999. godine živeo je i radio u Beču gde je i preminuo 4. marta 2015. godine.

Korisnici
Logovanje korisnika