Veliki zajednički koncert Pilota i Aerodroma!

U zagrebačkom Hala parku će u 8.9.2023. svirati će ova dva legendarna new wave benda

 

U sklopu svojih ljetnih turneja, bendovi Piloti i Aerodrom predvođeni Zoranom Kikijem Lesendrićem i Juricom Pađenom stižu i u zagrebački Hala park. Zajedničkim će open-air koncertom dva kultna benda svoje najveće hitove lansirati pred zagrebačku publiku u petak, 8. rujna 2023. godine.

Srpski glazbenik i skladatelj, Zoran Kiki Lesendrić, osnovao je grupu Piloti 1980. godine. Bend je svoj eponimski prvijenac objavio 1981. godine, a svojim je romantičnim i nježnim rock baladama osvojio srca slušatelja diljem bivše države. Unatoč brojnim izmjenama u postavi benda, u osamdesetima objavljuju albume ”Dvadeset godina”, ”Kao ptica na mom dlanu” i ”Osmeh letnje noći” kojima su si priuštili veliku popularnost na prostoru Jugoslavije.  Novo su poglavlje u karijeri benda otvorili 2022. godine objavom albuma ”Mali tragovi na nebu” u izdanju Croatia Recordsa, a svojim zvukom i nostalgičnim tekstovima vraćaju nas u osamdesete. Uz ljubavne himne kao što su ”Kao ptica na mom dlanu”, ”Ako misliš da sam tužan”, ”Zaboravljeni”, ”Neverna si”, ”Noć kao iz sna”, ”Leto” i ”Kada sanjamo”, zagrebačka će publika imati priliku čuti i pjesme s novog albuma benda.

 

 

Jurica Pađen, svestrani glazbenik i autor brojnih hitova čije je ime urezano u razdoblje novog vala, 1978. je godine osnovao grupu Aerodrom. Bend je u razdoblju od 1979. do 1986. objavio čak pet studijskih albuma: ”Kad misli mi vrludaju”, ”Tango Bango”, ”Obične ljubavne pjesme”, ”Dukat i pribadače” te ”Trojica u mraku”. Nakon toga, bend na određeno vrijeme prestaje s radom, ali 15 godina kasnije ponovno se okuplja i snima album ”Na travi”. Singlom ”Kad si već na nogama” Jurica Pađen & Aerodrom najavljuju novi album koji je već u pripremi. Osim diskografske aktivnosti, bend je prošle godine odsvirao mnoštvo koncerata, a ljeto 2023. godine rezervirano je za nastupe po čitavoj regiji. Nakon tri godine, Jurica Pađen & Aerodrom vraćaju se u Zagreb. Nastupi će u Čačku, Sarajevu, Zrenjaninu, Ludbregu i Novom Sadu pripremiti i publiku i bend za veliki open-air koncert u Hala parku. Publika će moći ponovno proživjeti i stvoriti nove najljepše trenutke mladosti uz hitove i evergreene benda koji je obilježio desetljeća i čije su pjesme kao što su ”Što si u kavu stavila”, ”Fratello”, ‘’24 sata”, ”Obična ljubavna pjesma”, ”Otkazani let”, ‘Digni me visoko”, ”Stavi pravu stvar” utkane u živote mnogih generacija. Budući da je katalog ostvarenih suradnji benda zaista bogat, Aerodrom najavljuje kako će uz autorske pjesme izvesti i najveće hitove novog vala izvođača s kojima su surađivali.

Piloti i Aerodrom najavljuju pravu avijatičarsku poslasticu kojom će publika proletjeti desetljećima bogatih karijera i diskografija dvaju velikih bendova. Pod rujanskim će zvjezdanim nebom zasjati neke odavno poznate zvijezde i podsjetiti na velike i važne trenutke regionalne glazbe, ali i predstaviti svoj nove materijale kojima otvaraju neka nova poglavlja u svojim glazbenim karijerama.

Ulaznice po early bird cijeni u iznosu od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. (Info: promo)

 

Korisnici
Logovanje korisnika