Ne propustite! DEMO FEST, Banja Luka 2023

Požurite da obezbedite karte, možda ćete se iduće godine hvaliti kako ste letos baš na tvrđavi Kastel slušali neki neverovatno popularni bend prvi put!

 

Demofest je najveći festival demo bendova u jugoistočnoj Evropi i jedan od najvećih festivala u regiji. Održava se u julu na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Sastoji se od takmičarskog i revijalnog programa. Od svog osnivanja 2008. godine, na festival se prijavilo preko 4.000 demo bendova koji sviraju rok, pank, metal, pop, hip-hop i rege, a potiču iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine. U revijalnom dijelu programa nastupilo je preko 60 svjetskih i regionalnih izvođača, kao što su Mando Diao, Kosheen, Kelis, Guano Apes, Asian Dub Fondation, Stereo MC’s, The Sister of Mercy, Gentleman, Dubioza Kolektiv, Majke, Damir Urban, S.A.R.S. i mnogi drugi.

 

 

Odabir takmičara, finalista i dobitnika glavnih nagrada vrši stručni žiri, čiji sastav se mijenja svake godine. 

Pored predstavnika Demofesta i sponzora festivala, u stručnom žiriju nalaze se poznati muzičari iz regije, kritičari, producenti i muzički novinari, kao što su Rambo Amadeus, Davor Gobac, Vlatko Stefanovski, Marko Šelić Marčelo, Nikola Vranjković, Nikola Kolja Pejaković i mnoga druga imena čiji se sud istinski vrednuje.

Inače, o festivalu su izvještavali svi značajniji regionalni mediji i brojne svjetske medijske kuće, kao što su The Guardian, Vice i MTV.

Demofest se rodio kao želja grupe entuzijasta, zaljubljenika u muziku, da se mladim, neafirmisanim bendovima pruži prilika za predstavljanje i promociju autorskog rada. Sa druge strane, pored afirmacije alternativnih muzičara, cilj Demofesta bio je unapređenje muzičkih i kulturnih normi, kao i oživljavanje rock scene na prostoru bivše Jugoslavije. (Izvor: Promo)

 

Korisnici
Logovanje korisnika