Skini App MUZZIK FM - Gledaj, Glasaj, Slušaj

IGOR DŽAMBAZOV I GURU HARE BAND: 2 jubileja u Filharmoniji 21. oktobra

Dva dobra drugara već 30 godina zajedno rade i sarađuju

 

Najava kojom se predstavlja koncert Igora Džambazova i Guru Hare banda u Makedonskoj filharmoniji u oktobru mesjecu izgleda ovako:

"Ove godine slavimo Igorov 60. rođendan, kao i 30. godišnjicu saradnje između njega i njegovog doživotnog blues pratioca Guru Harea. Sve ovo zajedno ćemo proslaviti 21. oktobra u Makedonskoj filharmoniji, koncertom na kojem će biti izveden novi materijal sa albuma "The First Thirty", kao i njihovi najveći hitovi.
Igor Džambazov i Guru Hare – vječiti borci protiv kiča, šunda, turbo-folka i plejbeka...!"

Karte za ovaj jubilej mogu se kupiti preko https://www.karti.com.mk/etickets/TicketList.aspx?pEventID=5265 po cijeni od 1000 do 1500 makedonskih denara.

Što se slavljenika, Igora Džambasova tiče, o njemu možemo da kažemo sljedeće: Igor je, za one koji ne znaju, makedonski glumac, šoumen, TV voditelj, komičar, pjevač, tekstopisac i prozaist. Rođen je u Skoplju a roditelji su mu poznati makedonski kompozitor i dirigent Aleksandar Džambazov i glumica Anči Džambazova. Njegov djed je bio čuveni makedonski glumac Petre Prličko.

Zajedno sa svojim prijateljem i muzičarem Guru Hareom, aka Igorom Atanasoskim nedavno je objavio singl „Debela senka" naziv je  pjesme legendarnog Igora Džambazova, koja je pilot numera sa novog albuma koji su zajedno spremili  a imaće naziv „ Prvite trieset“.

 

Korisnici
Logovanje korisnika