Konstrakta najavila prvi veliki samostalni koncert u Beogradu

Ova izuzetna umjetnica ima privilegiju da otvori novu koncertnu sezonu renoviranog Centra Sava

 

Ana Đurić Konstrakta, jedna od najistaknutijih glazbenih zvijezda s ovih prostora i naša predstavnica na Eurosongu 2022., najavila je svoj prvi veliki samostalni koncert u Beogradu.

Ona će, zajedno s grupom Zemlja gruva, nastupiti u Plavoj dvorani Sava centra u četvrtak, 19. rujna od 20.30 sati i publici prirediti poseban audio-vizualni nastup.

Ulaznice su od danas u prodaji na prodajnim mjestima Ticket Visiona kao i online.

“Još nakon Eurovizije sam htjela održati koncert u Beogradu, ali evo, kasnim samo dvije godine”, rekla je u šali Konstrakta i dodala “Možete reći da sam čekala otvaranje Sava centra da bismo mogao nastupiti, a velika mi je čast što će naš koncert biti prvi u Plavoj dvorani za koju sam emotivno vezan”.

Konstrakta, tekstopisac i glazbenik, izazvala je veliku pozornost svjetske javnosti pjesmom "In Corpore Sano" s kojom je predstavljala Srbiju na Eurosongu 2022. u Torinu. Ova je pjesma imala veliki svjetski uspjeh; svojom temom ujedinio je ljude iz najrazličitijih društvenih slojeva i krajeva u podršci Konstrakinom nastupu na ovom glazbenom natjecanju, gdje je zauzeo visoko, peto mjesto. Uručena joj je nagrada Marcel Bezansson, službena nagrada Eurovizije koja se dodjeljuje za najbolju umjetničku izvedbu, a osim toga osvojila je još dvije nagrade natjecanja - za najbolji tekst i za najinovativniji scenski nastup.

 

Ana Đurić Konstrakta, foto: PROMO

 

S numerom "Novo, bolje" i repriznim nastupom na domaćem izboru za pjesmu Eurovizije / PZE2024, Konstrakta je uspostavila koncept epizode na eurovizijskoj platformi s naznakom da će nove epizode objavljivati ​​svake dvije godine.

Nakon velike popularnosti hita "In Corpore Sano", koji je objavljen u sklopu "Triptiha", uslijedio je još jedan zapaženi singl - "Evo, obećavam", opet u formi omnibusa, koji se sastoji od tri dijela. “Triptih” je svojom tematikom skrenuo pažnju kritike na našim prostorima, a čestim citiranjem pjesme “Evo, obećavam” postalo je jasno da Konstrakta kroz svoje pjesme obrađuje aktualne društvene teme. A u suradnjama koje ostvaruje, Konstrakta i dalje inzistira na postojanju teme koju prepoznaje kao značajnu i aktualnu za društvo u kojem živi. U tom smislu udružila je snage sa slovenskim glazbenikom Magnificom na pjesmi "Put", koja je rađena posebno za film Dragana Bjelogrlića "Čuvari formule - lančana reakcija".

Krajem prošle godine sa Zemljom gruva objavila je singl "O, klasje moje" na čuveni tekst pjesnika Alekse Šantića, koji je sastavni deo novog serijala školskog programa RTS-a "Lektizer".

Podržala je kampanje medijskog opismenjavanja pod nazivom „Nova pismenost“, sigurnost djece na internetu, „bodyright“ koju je pokrenuo Populacijski fond Ujedinjenih naroda u suradnji s uredom Povjerenice za zaštitu ravnopravnosti, kao i kampanju „Let her be“ opet njezina" Autonomnog ženskog centra.

Učestvovala je u akciji solidarne prodaje sa prodavačima časopisa Liceulice, kao iu programima Fondacije SOS Dečja sela Srbije. Humanitarnom akcijom s Metalcem, prodajom lavova i vrčeva, prikupili su 2,5 milijuna dinara za donaciju NURDOR-u.

Konstructa je na glazbenoj sceni već 20 godina. Počela je u bendu Mistake Mistake, a kasnije se istaknula kao vokal indie pop grupe Zemlja Gruva.

Od 2019. godine objavljuje pjesme pod svojim imenom, a nastupa sa matičnim bendom Zemlja Gruva.

 

Korisnici
Logovanje korisnika