Rambo Amadeus i Makedonski nacionalni jazz orkestar u HNK Split!

Jedna od najznačajnijih ustanova kulture u regionu ugostiće RASMC i kolege

 

Legendarni balkanski glazbenik Antonije Pušić, poznatiji pod umjetničkim imenom Rambo Amadeus, gostuje u ponedjeljak 1. srpnja na sceni HNK Split, koncertom nazvanim 'Čudo na Balkanu' u netipičnoj postavi, uz pratnju Makedonskog nacionalnog jazz orkestra. Koncert započinje u 20 sati.

Svi ljubitelji djela ovog sjajnog umjetnika, koji svojom glazbom već desetljećima britko i duhovito secira društvo u kojem živimo, imat će priliku čuti najpoznatije Rambove pjesme u jazz aranžmanima, uz bogatu orkestralnu podlogu vrsnih glazbenika različitih generacija okupljenih u jednom od međunarodno najznačajnijih glazbenih proizvoda Sjeverne Makedonije, zemlje s jakom jazz scenom. O umjetničkim dosezima Makedonskog nacionalnog jazz orkestra svjedoči i činjenica da su nedavno u Skopju nastupali i s jednim od najboljih živućih jazz vokala, legendarnim Kurtom Ellingom.

Koncerti Ramba Amadeusa su mješavina suprotnosti, kolaž koji uključuje funk, rock, hip-hop, klasičnu glazbu, moderni jazz te elektroničku glazbu, uz puno improvizacija. Iznad svega, Rambo je majstor pripovijedanja, kako u tekstovima pjesama tako i kroz svojevrsni stand-up pristup nastupima. Njegovi koncerti nikada nisu samo ponavljanje snimljenih pjesama, već mješavina slobodne improvizacije i sjajne satire. Na mini-turneji po Dalmaciji, Rambo i Nacionalni jazz orkestar Makedonije nastupaju i na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila, gdje su ulaznice već razgrabljene, pa je nastup u splitskom HNK jedinstvena prilika da zaljubljenici u jazz i fanovi ovog jedinstvenog kantautora uživaju u vrhunskom glazbenom događaju. (izvor: Dalmatinski portal hr)

 

Korisnici
Logovanje korisnika