Bijelo Dugme u Cave Romane pokraj Pule u kolovozu

Koncert je dio jubilarne turneje “Doživjeti stotu” i 50 godina od osnutka najpopularnijeg benda bivše Jugoslavije

 

 Za koncert benda Bijelo dugme u Cave Romane pokraj Pule 25. kolovoza u prodaji je posljednji dio ulaznica! Na dosadašnjim koncertima u sklopu jubilarne turneje “Doživjeti stotu” i 50 godina postojanja legendarni bend oduševio je publiku koja je s nostalgijom zapjevala omiljeni hit “Ružica si bila”.

Pjesmu koju je Goran Bregović napisao i uglazbio prije više od 35 godina odsad možete slušati u novom izdanju Classic Recordsa, snimljenom na koncertu u Sarajevu koji je bio prva točka zlatne turneje. Nakon Sarajeva, mjestu na kojem je prije 50 godina sve i počelo, “Ružicu” je ushićeno pjevala i publika u Nišu i Kragujevcu.

Publika je preuzela riječ i samostalno otpjevala refrene omiljene Ružice stvorivši atmosferu za pamćenje  i poprativši pjesmu gromoglasnim pljeskom. “Ima noći koje želimo zaboraviti, a ima i onih koje želimo zauvijek pamtiti”, poručio je Goran Bregović.

“Nadam se da ovu noć nećete zaboraviti, kao što ni mi nećemo. Za divnu noć kad smo pjevali stare pjesme i kad nam je bilo lijepo!”, zaključio je Bregović na koncertu u Sarajevu.

 

Cave Romane pokraj Pule

Spektakl koji je Bijelo dugme pripremilo na dosadašnjim lokacijama sprema se i u Vinkuranu, kamenolomu Cave Romane pokraj Pule 25. kolovoza, a ulaznice se rasporodaju velikom brzinom. Na dosadađnjim koncertima uživale su sve generacije i potvrdile da je jubilarna proslava glazbenog djelovanja Bijelog dugmeta vrijedna pamćenja!

Bend slavi velikih 50 godina kroz tri različite pjevačke ere pa u turneji sudjeluju Goran Bregović na gitari, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa kao vokali, Điđi Jankelić na bubnjevima, Zoran Redžić na basu i Ogi Radivojević na klavijaturama. Bijelo dugme sada se ponovno okupilo i zapjevalo omiljene bezvremenske hitove, među kojima je i slavna - „Ružica si bila“!

 

Korisnici
Logovanje korisnika