Stigla je i My Love omiljenih Florence + The Machine!

Najnoviji singl kao još jedna najava petog studijskog albuma

Nakon numera „King“ i „Heaven Is Here“, magični Florence + The Machine objavili su novi singl pod nazivom „My Love". Predstavljanje pesme propraćeno je i najavom dugoočekivanog petog studijskog albuma „Dance Fever“. Singl, kao i prethodna dva, prati muzički video koji je režirala fotografkinja i filmska rediteljka Autmn de Wilde, a za čarobnu koreografiju bio je zadužen Ryan Heffington.

Numera „My Love“ je jedna posebna pesma koja je tokom rada potpuno promenila svoj entitet, na šta je uticao Dave Bayley iz grupe Glass Animals. Florence je napisala verziju u svojoj kuhinji kao „tužnu malu numeru“, a kada ju je snimila akustično, pesma joj nije zvučala dobro. Dave je predložio korišćenje sintisajzera u aranžmanu i numera je ubrzo postala zarazna plesna himna koja velikom brzinom širi svoju moćnu energiju. Lirički, bila je inspirisana tragičnom heroinom prerafaelitske umetnosti, gotičkim fikcijama koje su pisale Carmen Maria Machado i Julia Armfield i nekim od folk horor filmova, kao što su „The Wicker Man“, „The Witch“ i „Midsommar“.

Predstojeće studijsko izdanje inspirisala je plesna manija (choreomania), renesansni fenomen u kom su skupine ljudi, nekada i hiljade, plesale do iznemoglosti, koju je muzičarka otkrila neposredno pre pandemije. Za produkciju ove bajkovite priče, ispričane u 14 novih pesama, bio je zadužen Jack Antonoff.

„Dance Fever“ je album koji prikazuje Florence na vrhuncu njene moći, kako dolazi do potpune samospoznaje, lukavo se šali na svoj račun, igrajući se idejama identiteta – muškog i ženskog, kao i temama iskupljenja i slavlja. Izlazak izdanja očekuje se 13. maja ove godine.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika