Coldplay - People Of The Pride

Nova stvar koja je uvod u deveti studijski album ove izuzetne grupe

Od osnivanja na univerzitetu u Londonu, Coldplay su postali jedna od najpopularnijih grupa na planeti, prodavši više od 100 miliona primeraka svojih osam albuma, koji su iznedrili niz hitova uključujući Yellow, Clocks, Fix You, Paradise, Viva La Vida, A Sky Full Of Stars, Hymn For The Weekend, Adventure Of A Lifetime, Orphans I, najnoviji, Higher Power i My Universe.

U orvelovskom muzičkom spotu za „People of the Pride“, koji je izvučen sa devetog studijskog albuma benda, „Music of the Spheres”,Coldpay se ubacio u svoj sopstveni distopijski strip.

Video koji je režirao Paul Dugdale sadrži animirane snimke, kao i vizuelne prikaze nastupa uživo snimljene još u oktobru kada je Coldpay izašao na scenu u Climate Pledge Areni u Sijetlu. Dok frontmen Kris Martin gazi binom zapovedajući sopstvenoj publici, revolucija buja ispod površine u gradu nalik Gotamu kojim vlada robotski gospodar.

„Došlo je do preokreta/Nećemo se više boriti za/Nekog starog lopova i sve njegove zločine/Ušivaćemo zakrpe/U zastave revolucije/Moraš ustati da budeš prebrojan/Budi himna svom vremenu” kaže pesma.

„Mnogo toga se promenilo od marševa Black Lives Matter i Gay Pride na kojima su ljudi koristili svoj glas da kažu: 'Ova situacija je besmislena', tako da mislim da je to naša pesma - 'ova situacija je besmislena'," rekao je Martin za NME. „Mi verujemo da svako na planeti ima pravo da bude ono što jeste. I vi sami treba da verujete u to, bilo da ste stara soft-rock superzvezda ili mladi alkos”.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika