Za kraj nedelje: CEO SVET!

Reci Cimet, KJTB i Bege Fank predstavljaju novu zajedničku pesmu!

Ceo svet ima toliko značenja koliko značenja ceo svet ima svakom pojedincu. Navođenje primera je suvišno, u šta to sve može stati ceo svet, a i štetno jer za nas neprihvatljivo usmerava maštu slušaoca. Ceo svet je nekad vrlo komplikovan, a nekad baš prost. Upravo pronalaženjem nekoliko pojedinačnih celih svetova, u njihovom preseku nastao je opet neki celi svet. I tako možemo ići u svim pravcima i smerovima do vodoravne osmice", poručuju autori ove fanki numere.

Ovaj celi svet je nastao u Beogradu, ali i u mestima po celom svetu uživanim kroz beogradske cvaje. Teško je poreći da ljudi imaju sklonost da idealizuju živote protagonista književnih, filmskih i drugih umetničkih dela, često nesvesni da im se s vremena na vreme dešavaju „scene“ dostojne da budu zabeležene u umetničkoj formi. Svesni toga, pokušali smo da damo pokret, boju i zvuk nekim uočenim scenama koje su u fragmetima pobacane po pesku same formirale mozaik našeg razigranog celog sveta."

Reci Cimet je beogradski bend nastao 2016. godine, a javnosti predstavlja svoj autorski rad tri godine kasnije na brojnim festivalima, među kojima su Bunt rok festival (gde se bend takmičio u finalu), Beer Fest i Exit. Prošle godine bend objavljuje svoj debitantski singl „Bog između pesama“ Bend trenutno radi na pesmama koje će se naći na prvom albumu, a čine ga Filip Savić, Marko Arizanović, David Vukašinović, Petar Blagojević i Luka Sovrlić.

 

Ranko Stanojević, takođe poznat kao KJTB, svoje muzičke korene vezuje za osnivanje hip-hop sastava Liga (Beton Liga), te uspostavljanje organizacije pod imenom „Borba Protiv Šunda“.

DJ Ape, Lou Benny i Bege Fank su pseudonimi pod kojima se u javnosti pojavljuje Predrag Vukčević, hip-hop umetnik i osnivač zajednice Бегефанк. U njegovoj bogatoj karijeri ističe se album „Dobar Rep“, čiji su koncept i rime prepoznati u svetskim hip-hop krugovima.

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika