Zvanični video za pesmu The Beatles posle 56 godina

„I'm Only Sleeping", koju je režirala Em Cooper, divni je omaž možda najvećem bendu svih vremena

Prelepe harmonije, eksperimentalne metode snimanja i avangardna kompozicija kombinuju se da bi stvorili ovu pesmu iz snova, koja nas podseća na pionirski pristup Bitlsa u muzici sa albuma Revolver.

Umetnica i reditelj Em Cooper istraživala je prostor između sna i jave, radeći na animaciji na listovima celuloida. Svaki ram je pojedinačno ofarbala uljanom bojom, što je bio naporan proces koji je trajao mnogo meseci.

 

The Beatles, Foto: YT printscreen

 

Album Bitlsa Revolver iz 1966. promenio je sve. Okrećući popularnu muziku oko svoje ose i uvodeći živu novu eru eksperimentalne, avangardne zvučne psihodelije, Revolver je doneo more kulturoloških promena i označio važan preokret i u kreativnoj evoluciji Bitlsa. Sa Revolverom, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, i Ringo Star zajedno su zaplovili novim muzičkim morem.

Predstavljajući Grammyjem nagrađeni originalni album umetničkih radova koje je kreirao Klaus Voormann, Super Delux CD i vinil sadrže prelepu knjigu sa predgovorom Pola Makartnija, uvodom Gilesa Martina, prosvetljujućim esejom Questlovea i pronicljivim poglavlima Kevina Howletta.

Utonite u ovu pesmu i zaplovite divnim kadrovima ovog mini - filma, čisto uživanje.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika