Skini App MUZZIK FM - Gledaj, Glasaj, Slušaj

Zvanični video za pesmu The Beatles posle 56 godina

„I'm Only Sleeping", koju je režirala Em Cooper, divni je omaž možda najvećem bendu svih vremena

Prelepe harmonije, eksperimentalne metode snimanja i avangardna kompozicija kombinuju se da bi stvorili ovu pesmu iz snova, koja nas podseća na pionirski pristup Bitlsa u muzici sa albuma Revolver.

Umetnica i reditelj Em Cooper istraživala je prostor između sna i jave, radeći na animaciji na listovima celuloida. Svaki ram je pojedinačno ofarbala uljanom bojom, što je bio naporan proces koji je trajao mnogo meseci.

 

The Beatles, Foto: YT printscreen

 

Album Bitlsa Revolver iz 1966. promenio je sve. Okrećući popularnu muziku oko svoje ose i uvodeći živu novu eru eksperimentalne, avangardne zvučne psihodelije, Revolver je doneo more kulturoloških promena i označio važan preokret i u kreativnoj evoluciji Bitlsa. Sa Revolverom, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, i Ringo Star zajedno su zaplovili novim muzičkim morem.

Predstavljajući Grammyjem nagrađeni originalni album umetničkih radova koje je kreirao Klaus Voormann, Super Delux CD i vinil sadrže prelepu knjigu sa predgovorom Pola Makartnija, uvodom Gilesa Martina, prosvetljujućim esejom Questlovea i pronicljivim poglavlima Kevina Howletta.

Utonite u ovu pesmu i zaplovite divnim kadrovima ovog mini - filma, čisto uživanje.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika