KIL Digital predstavljaju Pure

Prvi autorski singl i spot ove ekipe

Nova elektro pop grupa KIL Digital započela je svoje delovanje kao DJ kolektiv kada su Martina i Davor, godinama unazad, za posetioce zagrebačkih klubova vrteli numere elektro-senzacija poput The Knife, Goldfrapp, Peaches...

Tokom vremena, Martina i Davor razvili su želju za stvaranjem autorske muzike, a u tu priču ulazi Filip, tonac i muzičar koji je s njima delio ljubav prema elektro​nici. Nakon što su uspostavili prvi kontakt tokom nastupa K​IL ​Digitala na jednom drag showu vrlo brzo su počeli raditi na ​konceptualnom materijalu.

​Video za njihov prvi autorski singl "Pure" snimljen je na atraktivnoj, tajnoj lokaciji u Zagrebu u režiji svetski priznatog reditelja Marija Delića koji potpisuje preko stotinu video spotova, serija, filmova i reklama. Za mastering singla "Pure" ​zadužen je bio sisački producent elektronske muzike, Zarkoff.

Njihov album prvenac je u nastajanju, a oni koji su čuli njihov dosad snimljen materijal upoređuju njihov zvuk s dark wave, synth i electro pop bendovima poput Boy Harsher, Tr/st i sličnima.

Poslušajte "Pure" i obratite pažnju na dalji rad ​KIL Digitala, jer njihovo vreme tek dolazi. (izvor: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika