Ida Prester koncertom proslavlja 20 godina karijere, promovirati će i svoj prvi solo album, a vi ju možete slušati i gledati na MUZZIK radio i TV kanalima!

 

Regionalna indie pop ikona, umjetnica Ida Prester, obilježit će 20 godina svoje glazbene karijere koncertom u Domu omladine Beograda, 5. travnja. Na ovom događaju, Ida će predstaviti svoj prvi solo album "Sad", uz pratnju benda i dugogodišnje prijateljice i suradnice Petre Cigoj. Novo lice domaće alternativne scene, ZHIVA, nastupit će kao predgrupa na beogradskom koncertu.

Ida će zajedno sa svojim obožavateljima otpjevati stare Lollobrigida hitove poput "Volim te", "Sutra", "Bivša cura" i "Party", te nove pjesme s solo albuma, među kojima su dobro poznate "Minuta", "Dodir", "Kvar", "Sad" i "70".

Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i online na efinity.rs po promotivnoj cijeni od 1800 dinara za prvih sto ulaznica, nakon čega će cijena ulaznica iznositi 2000 dinara, a pred koncert 2500 dinara.

Ida Prester je jedinstvena pojava u glazbenom svijetu, a njezina specifična estetika, beskrajna pozitivnost, oštri i angažirani tekstovi te čudesne plesne melodije prepoznatljivi su i voljeni širom regije.

Svestrana i karizmatična, svoju glazbenu karijeru započela je 2003. godine osnivanjem sastava Lollobrigida. Već tada je oblikovala svoj zvuk u electro pop i synth pop žanrovima, a njihovi su tekstovi bili obilježeni iskrenim i realističnim stihovima, plesnim ritmom i punkerskim stavom. Ida je bila član i electro projekta Frau Casio, te benda MAiKA, koji se, osim po zvuku i estetici, razlikovao i po tome što su pjesme bile na engleskom jeziku.

Nakon 15 godina sudjelovanja u različitim glazbenim projektima, Ida Prester je 2019. godine objavila svoju prvu solo pjesmu "Šansa". Nizala je zarazne plesno-romantične hit singlove poput "Minute", "Dodira", "Kvara", "Lude", "Sada" i "70", što pokazuje njezin uspješan prijelaz iz mlade punkerice u hvaljenog electro pop umjetnika.

Ostvarila je i nekoliko suradnji, uključujući onu sa hrvatskim sastavom Pocket Palma, s kojima je ponovno snimila pjesmu "Minuta", kao i singl "Sutra". S beogradskim glazbenikom Fantomom snimila je pjesmu "Budalo", dok je pjesma "Ljetna ljubav" nastala u suradnji s producentom Last95 (Danijel Čehranov).

Ida je poznata i kao aktivistica koja zagovara važne teme i bori se protiv svakog oblika društvene nepravde. U studenom prošle godine pokrenula je važnu kampanju protiv nasilja nad ženama pod nazivom ŠTIT, za koju je snimila i istoimenu pjesmu. Pjesma je nastala kao reakcija na veliki broj femicida u Hrvatskoj i regiji. U tu kampanju uključila su se i brojna poznata lica iz cijele regije.

FB event

YouTube kanal Ida Prester

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika