Individua objavljuje svoj prvi singl i spot Diskoteka a vi ih potražite na Muzzik FM kanalima MOBA i MUZZIK

Evo nam pjesme koja će se zasigurno vrtjeti na programima i u glavama na repeat dugo, pravi hit u najavi!

 

Nakon više od 5 godina od osnivanja i raznoraznih turbulencija unutar benda koje uključuju odlaske članova, trogodišnju pauzu uzrokovanu glavnom viješću iz 2020. godine, obaveze na fakultetu, pa na koncu i raseljavnje preostalih članova benda po evropskim provincijama sarajevski alt punk bend Individua objavljuje svoj prvi singl i spot pod nazivom Diskoteka.

Potpuno neočekivano, ali sa puno žara, bend se okuplja ponovno u toku ljeta 2023. godine u Sarajevu prilikom čega nastaju neke nove pjesme i inicijalni planovi oko snimanja prvog singla i spota, a kako se nadaju iz benda uskoro i albuma. Ovaj bend, koja već polako dobija status Halleyjevog kometa, budući da svira samo kada se svi potrebni dijelovi zadese u Sarajevu, čine: Darin Ramić Mazalović (bas, vokal) Muris Sladić (gitara) i Natanijel Latal (bubnjar).

U Diskoteci, pratimo bezimenog protagonistu, čije se opiranje životnim promjenama prikazuje kroz promjenu kafane u novo, nepoznato mjesto, gdje omladina vrvi i život se rađa. Titularna Diskoteka je ovo stanje uma, materijalizovano. Tekst potpisuje Darin Ramić Mazalović. Muzika i aranžman su produkt jam sesija benda i potiču od veoma pokretne i inovativne bas linije koju je osmislio također tekstopisac.

Pjesma je snimana u SpaceEcho studiju, pod profesionalnim vodstvom ton majstora Kemala Sulejmanovića. Mix i mastering pjesme je rađen u muzičkom studiju Antika, pod budnim okom i uhom Hamdije Salihbegovića i Nedžada Merdžanovića.

 

Individua, foto: YT printscreen

 

Sam spot, kao i pjesma, isključivo je autorski rad članova benda, prvenstveno režisera i scenariste Darina Ramića Mazalovića, ali i drugih prijatelja ovog vokalno instrumentalnog sastava, od kojih treba spomenuti asistenta režije i kamermana Tina Požarnika, te glavnog glumca Demijana Ćatića, brojne statiste koji su pro bono učestvovali u snimanju spota. Color grading za spot je  radio Belgijanac Arthur Zwartjes, diplomirani režiser.

Diskoteka je ujedno i najava za debitantski album, čije je lansiranje na muzičku scenu planirano u drugoj polovici 2024. godine.

Audio-vizuelno-literarni pokret Individua se sa ovim autorskim projektom, ali i mnogim koji slijede u budućnosti, želi predstaviti kao ozbiljan član mlade scene i pokazati da je moguće razbijati ustaljene radne šablone i na koncu dana biti i više od samo benda. (info: promo)

Evo nam pjesme koja će se zasigurno vrtjeti na programima i u glavama na repeat dugo, pravi hit u najavi!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika