Muziku somborskih Neouzbiljnih pesimista i najnovije spotove regiona potražite na MUZZIK FM kanalima Moba i MUZZIK

Neozbiljni pesimisti - Postideo se majke

 

Neozbiljni pesimisti, bend koji postoji već 20 godina, definitivno među najdugovječnijim u Somboru, prije nekoliko dana objavio je spot za novi singl koji nosi naziv "Postideo se majke".

"Kada bi se nabrojali različiti momenti u pesmi, to bi ličilo na stvaranje muzičkog dela doktora Frankenštajna. Ipak, dobili smo još jednu pevljivu pesmu opasnog teksta i dobrog gruva sa dve stilski potpuno različite gitare. Etno elementi kroz uporne violinske melodije istovremeno bacaju sećanje na disko 70-ih. Predrefren sa vokalima preko golog bubnja stvara utisak rok-himne, a zatim imamo refren koji vuče neke vokalne korene u grupi ABBA. Sama tematika je kristalno jasna, reč je o izgubljenom čoveku zatrovanom odricanjem od sebe zarad pomodarstva i suludim estetskim normama, koje se forsiraju i sluđuju prosečnog čoveka" poručili su Pesimisti.

Video produkciju spota Postideo se majke potpisuju Boris Ćelić i Aron Čuvardić. 

"Tih dana sam se nalazio aktivno sa Igorom Olujićem (frontmen Neozbiljnih pesimista, prim.a.) i spomenuli smo ko šta radi, i ispostavilo se da Pesimisti imaju spreman album. Dobio sam ga da ga poslušam i evo nas, par meseci kasnije, završili smo jedan spot. „Postideo se majke” prvi je koji smo završili, a spremamo još jedan, koji će biti suprotnost ovome. Samo snimanje je bilo super, rekao bih obostrano. Sa Pesimistima je uvek, možete zamisliti, šala, šega, pošalica na sve strane. I sama tema spota dodala je njihovom duhu. Iza kamere i u montaži sam bio sa Aronom Čuvardićem a fotograf na setu je bio Branko Veinović - ispričao je Boris Ćelić. (info: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika