s-alt - Kung Fu

s-alt će se predstaviti regionalnoj publici 25.6. na jednom od najvećih evropskih festivala, INmusic festivalu u Zagrebu. Tom prilikom oni će dijeliti binu sa svjetski poznatim Hozierom i Paolo Nutinijem, te sa hrvatskim IDEM

 

Tuzlanski alternativni bend s-alt je na samom kraju svibnja izbacio novi singl pod nazivom Kung fu. Singl dolazi skoro godinu dana nakon izlaska debitantskog albuma Teksture, a sa sobom donosi jedan novi zvuk benda s-alt.

Tekst po uzoru na haiku poeziju je napisao frontmen Filip Marić, dok muziku i aranžman potpisuju svi članovi benda s-alt. Mix i master je radio Saša Karabatak, dok je Adin Sarić bio tehničar zvuka na ovom projektu.

Pjesma Kung fu je snimana prošle godine u Recording studiju MC Pavarotti u Mostaru. Priliku da snimaju u ovom čuvenom studiju, s-alt je dobio pobjedivši na državnoj gitarijadi „Na putu za jug“ koja je održana u prostorijama MC Pavarottija, 2022. godine.

Da razigrani duh pjesme Kung fu ima i spot dostojan svog karaktera, pobrinuo se vizuelni umjetnik Edin Suljić. Spot za pjesmu je sniman na lokaciji jedinstvene Kuće plamena mira u Tuzli, uz pomoć prijatelja koji su svojim originalnim nastupom u spotu dočarali tematiku pjesme Kung fu. Povod više što je s-alt u ovom periodu izbacio pjesmu Kung fu je i vijest da će se bend ove godine, tačnije 25.6. predstaviti regionalnoj publici na jednom od najvećih evropskih festivala INmusic festivalu u Zagrebu. Tom prilikom s-alt će dijeliti binu sa svjetski poznatim Hozierom i Paolo Nutinijem, te sa hrvatskim IDEM. Pjesmu trenutno možete naći na YouTube kanalu s-alta, a uskoro će biti dostupna na svim streaming platformama.

Pored singlova, S-alt na svom YouTube kanalu uporedo objavljuje i live sessione kojima javnosti približava karaktere i raznolikost, ali i muzikalnost svakog od članova benda, tako što se služi nekonvencionalnim instrumentarijom te lokacijama na kojima nismo navikli pronalaziti muziku. U sastavu grupe se pored Filip Marića, nalaze još i gitarist Mladen Ristić, bas gitarista Vedran Savić, klavijaturista Bakir Memišević te bubnjarka Amina Halilčević. (info: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika