Kampanja #SVIZAFUNK – Koprivnički generator kulture prikuplja sredstva za adaptaciju prostora

Ovu kampanju možete podržati svojom donacijom, a FUNK-ovci su pripremili i zanimljive poklone za sve koji se uključe u kampanju

 

Koprivnički FUNK, odnosno Forum udruga nezavisne kulture proslavio je 10 godina rada na razvoju kulture u Koprivnici. Sada je pokrenuta kampanja prikupljanja donacija kako bi se prostor dodatno obnovio i kako bi se stvorili bolji uvjeti za rad.

Cilj osnivanja FUNK-a 2014. godine bila je želja udruga s područja nezavisne kulture za vlastitim prostorom u kojem će realizirati svoje programe. Od tada do danas FUNK je bio domaćin brojnih koncerata, predavanja, radionica, izložbi, performansa, večeri soundsystem kulture, filmskih večeri, proba bendova, konferencija, u njemu se odvija škola sviranja i pjevanja, te drugi programi.

U posljednjih 5 godina od tada praznog i oronulog prostora, bez osnovnih uvjeta za rad FUNK-ovci su napravili puno toga. Izgrađena je pozornica od drvenih paleta, osvježili su se zidovi, opremljena je koncertna dvorana, adaptiran sanitarni čvor, a više od 300.000 eura osigurano je iz fondova Europske unije.

FUNK je paralelno s obljetnicom 10 godina rada u trenutku kada takvih fondova nedostaje odlučio pokrenuti crowdfunding kampanju prikupljanja donacija s ciljem daljnje obnove prostora. U planu je zamjena prozora na cijelom objektu, uvođenje ventilacije u koncertnoj dvorani, obnova podova, te adaptacija krovišta.

Ovu kampanju možete podržati svojom donacijom, a FUNK-ovci su pripremili i zanimljive poklone za sve koji se uključe u kampanju.

Više o kampanji saznajte na njezinoj službenoj stranici, te donirajte za razvoj kulture u Koprivnici.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika