Stigao je Vilenjak!

Vimoksha - zvijezda showa "Supertalent" ima jedan od najintrigantnijih albuma godine!

 

Nakon najavnog singla "Ubij Billa", mlada kantautorica Emina Bajtarević, poznata kao Vimoksha, predstavlja jedan od najintrigantnijih albuma godine - "Vilenjak"!"

Vilenjak" je ujedno i novi singl s albuma. Kompozicija počinje misterioznim šapatom koji se pita gdje je Emina Bajtarević, aludirajući na autoricu koja se nalazi iza pseudonima Vimoksha, a odgovor dolazi kao referenca na Šantićevu „Eminu“. Tada se otkriva nježna strana Vilenjaka kao kreacije: stihovi daju do znanja da je Vimokshin vilenjak dalek, prateći melankoličnu melodiju refrena. Nakon treće minute, pjesma prelazi u svoje veliko finale: „ide vilenjak, ide, vilenjak ide“, pjevaju Emina, njezin otac, i kantautorica Kse, dok se refren ponavlja sa posebnom frustracijom.

" 'Vilenjak' je prva pjesma albuma, a nastala je među zadnjima. Htjela sam da bude originalna i upečatljiva, a pri tome mi je najviše pomogao moj prijatelj i kolega Kemo, odnosno Gorgon, sa idejom da započnemo pjesmu ovako kako jesmo. I ja sam dobila ime po Šantićevoj pjesmi, pa mi je ta kombinacija Vimokshe i Emine imala smisla. Nadam se svim srcem da će publika dati šansu alternativnom žanru i upustiti se u svijet Vilenjaka.“, o pjesmi je ispričala Vimoksha.

 

Vimoksha, foto: PROMO

 

 Vizualni identitet ove pjesme pomno prati onaj glazbeni, a za spot su se pobrinuli tim Rebra studio iz Beograda. Vimokshin vilenjak je Gorgon Stone, akter svih dosadašnjih spotova, i utjelovljuje neizainteresirano, nedostižno biće. Vimokshi i Gorgonu se u spotu pridružuje i Kse, koja svojim ponašanjem predstavlja  dodatnu distrakciju vilenjaku.Produkciju, melodiju, aranžman i tekst potpisuje Emina Bajtarević, gitarske lage Vedran Vujica, dok je za mix i master zaslužan Filip Majdak koji je s Eminom radio i na ostatku albuma.

"Vilenjak" je pjesma s kojom se otvara istoimeni album, te predstavlja upoznavanje sa onim što slušatelje čeka u setu od deset pjesama. Iako ritmički brz, "Vilenjak" je tekstom i melodijskom linijom melankoličan i sanjiv. Vimokshin vilenjak „ide, raznosi mi dušu“, što dovodi do snažnog instrumentalnog i vokalnog finala." 'Vilenjak' je album u kojem su pjesme nastajale bez kompromisa: takve kakve jesu sam dijelila sa svojim kolegama muzičarima, i zahvaljujući njima su moje vizije postale stvarnost. To je album pun nade, frustracije, ljubavi, žara, ljubomore, žudnje. Nisam štedila emocije u tekstovima i aranžmanima, te se nadam ovim albumom pokazati svoj raspon kao autorice i izvođačice." (Info: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika