Baby Babilon - 2i22 direktan let na Muzzik FM kanale ZZTV i ADRIA

 

Novi singl Baby Babilon simbolički označava kraj jedne i početak nove ere benda.

Naime, Fran Colango nakon tri godine napušta bend i “2i22” je posljednja suradnja Klare i Frana što ovoj pjesmi daje još jednu posebnu dimenziju, a pjesma je u startu već isprepletena simbolikom.

“Zanimljiv naziv pjesme, ‘opet brojevi’, ali ovog puta nije datum već vrijeme. Dva sata i dvadeset i dvije minute, ili možda tri? Jedna minuta, 60 sekundi. Djeluje malo, ali koliko puta nam je baš ta jedna minuta puno značila, ili uskratila? Jako često razmišljam o vremenu. Često kažem da kasnim “religiozno”, pa samim time često i razmišljam o tome koliko sam možda, kada se sve te minute zbroje, izgubila. Možda sam propustila neki doživljaj, neki pogled, neku priliku, a možda i nešto čudno, izvrnuto ili čak strašno. I ovo je pjesma baš o tome”, ispričala je Klara.

Potom je dodala: “Prvo sam ju doživljavala jako romantično, ali s vremenom sam shvatila da u mojoj glavi zapravo slaže priču odrastanja i zagrljaju malog i velikog tebe, koji uvijek je i nije tu. Smatram da uvijek trebamo njegovati dijete u sebi i ne smijemo zaboraviti da je taj “klinac ili klinka” prošao puno toga da bismo mi danas vodili ove neke nove borbe. Želim ovom pjesmom u ovom svijetu kaosa podsjetiti sve na one male njih, koji više nismo, s kojima smo se samo “prošli”, i reći im koliko im se želja do sad ostvarilo ili nije. I vjerujem da ćete se nakon tog razgovora dobro nasmijati.”

Da bi “2i22” zvučala kao što zvuči zaslužni su i Tin Rašpolić, Dorian Scholz i Leo Anđelković,a snimljen je i video spot. Spot potpisuju Borna Tomić (Kaiser Films), Klara Fiolić, Kovina Andrić, Viktor Konstantinović, Borna Fumić.

“Ovaj spot je kratka priča o prisjećanju najranijih pobjeda i o njihovom utjecaju na nas i vječnom daru koji dolazi s njima. Što god nam se dogodi nakon te prve spoznaje da smo veći od trenutka i jači od problema, zauvijek ćemo imati tu spoznaju koja će nas u nekim budućim teškim trenucima podsjetiti da smo već jednom bili pali i da ovaj pad nije ništa novo i fatalno; nego samo još jedan pad nakon kojeg ćemo se morati ustati opet i opet i opet…”, o spotu je ispričao redatelj Borna Tomić. (info: Ravno do dna)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika