"Topljenje" za početak ljeta: ZHIVA objavila spot za pjesmu s aktualnog albuma

Ova talentirana glazbenica u Kragujevac stiže 29. lipnja na festival Arsenal i njegovu Garden pozornicu, dok će 14. srpnja nastupiti na Exitu u Novom Sadu, na jednoj od svojih omiljenih pozornica - Fusion

 

Kantautorica i svestrana mlada glazbenica Iva Pažin ZHIVA objavila je spot za "Topiljenje", jedinu ljubavnu pjesmu s aktualnog albuma "Preterujem".

Objavljen krajem prošle godine, Zhivin prvi album, inače posvećen mentalnom zdravlju, iznimno je zapažen, što se vidi iz zakazanih nastupa - na nadolazećim festivalima EXIT i Arsenal, kao i priznanja koja je dobila od europskih Udruga nezavisnih diskografa IMPALA i Regionalna organizacija nezavisnih diskografa (ROUND). 

“Kroz ‘topljenje’ sam htjela otkriti svoju stranu ženstvenosti, strasti i senzualnosti na malo suptilniji način, meni blizak i ugodan. Posebno sam ponosna što je spot, od ideje do realizacije, djelo mojih najbližih ljudi. Osim mene i producenta Toshija, na spotu su radili i naši najbliži prijatelji Mirza i Merima. Otuda i naziv 'Prijatelji production'. Ideja, scenografija, snimanje, montaža, šminka – sve je nastalo kao plod posebnog prijateljstva. Bilo mi je važno raditi na ovom spotu s ljudima s kojima se osjećam sigurno, slobodno i prihvaćeno”, kaže Iva Pažin povodom novoobjavljenog spota.

“Topljenje” je jedna od devet autorskih pjesama sa Zhivinog debitantskog albuma “Preterujem” koji je postavljen kao žanrovski mozaik – od alternativnog popa preko jazza, hip-hopa, drum'n'bassa do reggaea. Pjevanje i moćni stihovi u interakciji sa zvukom savršeno dočaravaju mračna i optimistična stanja koja Zhivu zaokupljaju u životu i stvaralaštvu.

 

ZHIVA, Foto: Djordje Mladenović

 

 

Od izlaska albuma krajem prošle godine za Glitch Records, Zhiva je prepoznata kao novo značajno lice domaće glazbene scene, ali i šire. To potvrđuju i važna priznanja koja je u međuvremenu dobila. Europsko udruženje nezavisnih diskografa IMPALA, u partnerstvu s YouTubeom, uvrstilo je Zhiva među 100 europskih izvođača koje treba gledati 2024. (100 ARTISTS TO WATCH). Na ovoj listi nalaze se i fenomenalni regionalni i domaći izvođači među kojima su Zoster, Let 3, Funk Shui, Iva Lawrence i Vladimir Lenhart. Treću godinu zaredom ovaj popis predstavlja raznolik izbor talenata iz cijelog europskog nezavisnog glazbenog sektora.

Još jedna potvrda za Zhivin rad stigla je od Regionalne organizacije nezavisnih diskografa (RUNDA) koja ju je tijekom prestižne MENT konferencije proglasila najboljim novim izvođačem za 2023. godinu, među 19 nominiranih.

Sve će to Zhiva proslaviti s publikom i suradnicima tijekom ljetnih nastupa. Ova talentirana glazbenica u Kragujevac stiže 29. lipnja na festival Arsenal i njegovu Garden pozornicu, dok će 14. srpnja nastupiti na Exitu u Novom Sadu, na jednoj od svojih omiljenih pozornica - Fusion. Daljnje izvedbe bit će objavljene uskoro.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika