Spektakl “Bijelog dugmeta” u Nišu

Koncertna turneja planirana da se održi u pedeset gradova nastavlja se u Kragujevcu (28. jun), Banjaluci (5. jul), Trebinje (3. avgust), Pula (25. avgust), Split (3. avgust)

Vest našeg specijalnog izveštača iz Niša:

 

Najpopularnija rock grupa svih vremena u bivšoj Jugoslaviji krenula je na veliku turneju povodom 50 godina postojanja. Kao što se očekivalo, prava turneja pred  velikom masom krenula je na “Old Timer festivalu” u Nišu. Bile su primetne zastave bivše Jugoslavije koje su se vijorile u publici. Bend je počeo nastupio na prepunom platou niške Tvrđave, prema slobodnim procenama, pred više od 20.000 posetilaca. Po rečima organizatora festivala, oboreni su svi rekordi posete bilo kom bendu u Nišu. Na koncert su dolazili ljudi iz čitavog regiona. Bilo ih je dosta iz Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, čak je pet devojaka došlo iz Dubajia. Medju poznatima koji su ispretili koncert našao se naš prolavljeni košarkaš Bogdan Bogdanović, koji igra u NBA ligi. Kao i svi bio je oduševljen da se slika sa članovima benda.

Euforija je krenula već od prvih taktova pesme "Padaju zvezde", sa kojom su Dugmići započeli nastup u deset časova uveče. Čitavog dana bilo je preko 40 stepeni, ali to nije sprečilo publiku da isprati dešavanja na festivalu. Sparno veće nije smetalo ljudima da pevaju i igraju tokom čitavog koncerta. Na bini su bili ogromni rashladni uredjaji, pa su Goran, Tifa, Alen, Ogi, Djidji i Redžić, mogli opušteno da muziciraju, koje je obezbedio menadžer benda Adis Gojak. Bend je zazvućao moćno kao nekad,  a svaka pesma je praćena ovacijama. Tifa je pevao u prvom delu koncerta, Alan u drugom. Posle pesme “Doživeti stotu”, Alen je rekao "ne brinite sviraćemo mi još, tek nam je pedeset". Publika je naterala Dugmiće da odsviraju dva bisa, pa je koncert završen posle dva i po sata duboko iza ponoći.

Koncertna turneja planirana da se održi u pedeset gradova nastavlja se u Kragujevcu (28. jun), Banjaluci (5. jul), Trebinje (3. avgust), Pula (25. avgust), Split (3. avgust).

(video: Udruženje RTV Bum 018)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika