Nataleé je objavila EP "Bezdan" s čak tri spota

Pjesme o traženju prave ljubavi na pogrešnom mjestu fino će se uklopiti u letnju shemu Muzzik FM kanala

 

Natalija Rajković Nataleé, kantautorica koja predvodi osmeročlani alternativni R&B bend, zaokružila je započetu cjelinu singlom "Rolam" i objavila EP "Bezdan" za Glitch Records.

Album se sastoji se tri nove pjesme i pratećih spotova – „Pada noć“, „After“ i „Game Over“ – čija je tema potraga za pravom ljubavi na krivom mjestu. 

„Nove pjesme pjevaju o tijeku jedne disfunkcionalne veze, odnosno o priči o dvoje ljudi koji još uvijek ne znaju što žele od života i veze. Međutim, ženska figura se budi, shvaća što želi, ali se ne poklapa s onim što on može i želi. Zato odlučuje prekinuti tu toksičnu vezu, shvaća koliko je jaka i koliko je to zreo i hrabar potez, kako bi se jednog dana pojavila osoba s kojom će se zapravo slagati", kaže autorica stihova Natalija Rajković Nataleé.

 

 

Pjesme su nastale od 2019. godine do danas, spajaju tradicionalne instrumente, zvuk koji podsjeća na blues rock, te dodatno modernizirani beat, koji je zaštitni znak benda i nova era zvuka koju najavljuje singl Rolam.

Novo doba donijelo je i nove suradnike - sjajne mlade kreativce koji već ostavljaju prepoznatljiv trag na domaćoj umjetničkoj sceni. Režiju za predstave „Pada noć“ i „Poslije“ potpisuje talentirana redateljica Lana Pavkov koja se poistovjetila s porukom Nataleé kreativnosti. Turbulentnu vezu opisanu u pjesmi "Poslije" u spotu su autentično prenijeli Sanja Marković i Vukašin Ranđelović. Vođena željom da skroji Nataleéin vizualni svijet, Lana Pavkov ističe: "Njezinu glazbu osjećam duboko u sebi." Za svaki spot koji režiram izaberem jednu malu istinu koja me vodi dalje kroz proces i motive”. Autentični motivi novog EP-a našli su svoje mjesto i u trećem spotu "Game Over", čiju animaciju potpisuje Lazar Odalović. Ovaj multidisciplinarni umjetnik radio je i na produkciji novog EP-a, u suradnji s uglednim beogradskim producentom A.N.D.R.

 

 

“Rad na ‘Bezdan’ bendu donio je puno novih studijskih iskustava, drugačiji način rada, inovativnost, kao i ulaganje u bolju opremu. Na osobnoj razini to mi je donijelo rješavanje mentalnih barijera i kočnica iz prošlosti. Životinjski instinkt nas dovodi do ponora, a svjetlost je ono što mi jesmo u svojoj biti. Tražeći jedni druge često padamo u ponor. Sam naziv EP-a također predstavlja kontrast nadolazećem albumu s kojim će činiti veću cjelinu“, kaže Nataleé. Ključne emocije i teme EP-a "Bezdan" su povrijeđenost, ljutnja, tuga, zbunjenost, nesigurnost, neodlučnost, egzistencijalna kriza i odricanje. S druge strane, postoji nada – tračak svjetla koji postoji u svakom ponoru – i to svjetlo koje je inspiracija za nastavak Nataleéina stvaralaštva.

Natalija Rajković je 26-godišnja kantautorica, gitaristica i vođa benda, te likovna umjetnica iz Svrljiga. Od srednjoškolskih dana živi, ​​radi i stvara u Beogradu. Od 2017. godine srpskoj glazbenoj javnosti poznatija je kao Nataleé, autentična predvodnica pravca koji opisuje kao srpski soul, moderni sevdah, glas južnjačke tuge, o kojem pjeva s osmijehom i neiscrpnom dječjom iskrom.

Prvi album "Osvesti se" pokazao je raskoš njezinog stvaralaštva i tema koje je inspiriraju - od onih društveno angažiranih do vječne teme ljubavi.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika