World Music festival u Beogradu - "Todo Mundo 2018"

  Koncerti u okviru festivala Todo Mundo biće održani u Studentskom kulturnom centru i u velikoj dvorani Kolarca. Nastupiće mladi perspektivni muzičari ali i svetske zvezde žanra world music. Divanhana dolazi ponovo u Beograd, ovoga puta sa turskom glumicom i pevačicom Suzan Kardeš. Pored njih na otvaranju festivala Todo Mundo nastupiće i Csangallo. Mađarski poletni kvintet dodiruje najistočniju granicu mađarske kulture, muziku Čango Mađara, koji žive samo 30 km od sela odakle su Fanfare Ciocarlia. Golnar & Mahan (Austrija /Iran/Kanada) nastupiće na Todo Mundo festivalu 31. avgusta od 20.30, a trio iz Radžastana Barmer Boys – 1. septembra. Završno veče zaokružiće legenda muzike Gane – King Ayisoba, koji se pred beogradsku publiku vraća posle godinu i po dana, kao i Monsieur Doumani sa Kipra. Posle sjajnog nastupa u maju 2017, u okviru evropske turneje kojom su promovisali album „1000 Can Die“, nastupali su na WOMEX-u, najvećoj svetskoj world music smotri, i po mišljenju eksperata imali najbolji nastup među više od 50 bendova.

Todo Mundo 2018 – domaća scena

Domaća scena će biti predstavljena slavljeničkim nastupom grupe Institut. Veče pre toga (31. avgust) beogradski kvartet Naked, odmah posle koncerta iranske pevačice Golnar Shahyar i njenog novog međunarodnog projekta, konačno će pred domaćom publikom pokazati zbog čega su postali najtraženiji world music sastav iz Srbije. Na festivalu Todo Mundo oni će nastupiti između turneja u Južnoj Koreji i Brazilu.

Ulaznice

Ulaznice za koncert u Kolarcu se mogu kupiti na blagajni Kolarca po ceni od 800 i 1.000 dinara, a karte za koncerte u SKC-u se mogu kupiti u klubu SKC-a i to po cenama 400 dinara za 31. avgust, a po 600 dinara za 1. i 2. septembar. Organizator je onim najzagriženijim world music fanovima izašao u susret cenom specijalnog kompleta za tri večeri u SKC-u, koji košta 1.300 dinara.

Todo Mundo 2018 – program

Četvrtak, 30. avgust (20.30) – Kolarac Csangallo Divanhana & Suzan Kardeš Petak, 31. avgust (20.30) – SKC Golnar & Mahan Naked Subota, 1. avgust (20.30) – SKC Institute Barmer Boys Nedelja, 2. avgust (20.30) – SKC Monsieur Doumani King Ayisoba

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika