Kanda Kodža i Nebojša slave 10. rođendan života ,,Devetog života"

Već deset godina žive ,,Deveti život", pa su odlučili da tim povodom prekinu stvarnost koncertom u Elektropioniru 19. oktobra.

Za desetogodišnjicu jednog od svojih najuspešnijih izdanja pripremaju poseban ugođaj. ,,Dugo nismo svirali veći deo ,,Devetog života". Naslovna pesma, ,,Prekidi stvarnosti" i ponekad ,,Crveni konji" su do danas ostale neizostavne u koncertnom repertoaru, a ostatak albuma mislim da nismo svirali u ovoj deceniji. Nekoliko pesama smo izveli tek par puta u vreme izlaska albuma, a neke, koliko se sećam, nikad, što je šteta. ,,Ovde i sada" ili ,,Svetla" su mi uvek zvučale predobro da bi ostale samo diskografska fusnota", priseća se Nenad Pejović - Neško, gitarista KKN-a. ,,Album je u vreme izlaska imao odličan fidbek, zvuk kristalizovane psihodelije koju smo tada jurili je dobro komunicirao sa tim vremenom, a mislim i da je protekla decenija samo potvrdila težinu i snagu tih pesama". https://www.youtube.com/watch?v=hOtI3STlaJk
Ulaznice za beogradski koncert kojim će obeležiti prvu deceniju ,,Devetog života" dostupne su u kafeu Šikarica, Skadarska 22, po ceni od 700 dinara.

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika