DINGOSPO DALI I HERZ GOSTI NA KONCERTU MANDO DIAO!

Švedski bend Mando Diao prvi put će nastupiti u Beogradu 7.decembra. Njihovi gosti na koncertu u Hali sportova „Ranko Žeravica“ biće bendovi Dingospo Dali i Herz.

DINGOSPO DALI je alternativni rok sastav osnovan 2011. godine u Beogradu. Tokom godina, vođen raznim uticajima bendova uglavnom mračnijeg, melanho-zvuka, Dingospo Dali je na autentičan način spojio gruv i ritam  sa nežnim i melodičnim vokalnim i gitarskim deonicama.  Pažnju na sebe skrenuli su nakon pobede na prvom televizijskom takmičenju demo bendova Bunt Rok Masters 2015. godine u organizaciji Emisije Bunt i drugog programa Radio Televizije Srbije i Radija 202 u kom je učestvovao veliki broj demo bendova. Pobedili su sa pesmom "Ne pitaj se". Nakon toga su usledili nastupi na brojnim festivalima širom Srbije i zemalja u susedstvu.  Članovi benda su Sandra Grubić (vokal), Nemanja Bulatović (bas), Nikola Vidojević (bubanj), Nikola Mišić i Marko Mićanović (gitare).  Bend trenutno radi radi na svom drugom albumu a singl se može očekivati do kraja 2018.

Ova mlada ekipa poziva sve na „veče puno dobre energije“ 7.decembra:Mando Diao nas je odabrao  iako se žanrovski dosta razlikujemo. Jako nam je drago zbog toga jer su na taj način pružili veliku podršku alternativnoj muzici. Do sada nismo imali priliku da sviramo sa svetski poznatim bendom, tako da je ovo jako bitan nastup za nas jer nas čeka nešto potpuno novokažu članovi benda Dingospo Dali i najavljuju:Sviraćemo pesme sa prvog albuma kao i neke sa predstojećeg drugog albuma, kako bismo se publici među kojima će sigurno biti i onih koji nas nisu do sad slušali, predstavili u najboljem svetlu.“

 HERZ  je beogradski groove-pop bend koji je nastao na ideji „kako se odupreti ludilu i kontra ritmu  svakodnevnice“. Muzika ove grupe zvuči prljavo i plesno, glasno i melanholično, crno i sunčano. Do sada su izdali 4 singla sa spotovima a neki od njih („Zimska“ i „Running“) zauzeli su prva mesta svih relevatnih lista u regionu. Herz je ove godine ušao u najuži izbor na konkursima na dva najveća festivala za nove bendove. To su pre svega EXIT i naravno Demofest, gde su se plasirali u finale. Do kraja ove godine Herz planira da završi snimanje svog prvog albuma. Nove pesme, koje se za sada mogu čuti samo na koncertima, zvuče odlično i neke od njih su već ozbiljni hitovi.  Zbog svega ovoga Herz su verovatno jedan od najboljih izbora za bend koji može dobro da uvede publiku pred nastup Mando Diao.  

Kada sam čuo da sviramo kao predgrupa bendu Mando Diao, prvo sam mislio da je neka šala.“ Priseća se bubnjar benda, Dario: „Kada se šala obistinila, osećao sam polet i radost... jer ćemo imati priliku da nastupamo  kao predgrupa jednom svetskom mega bendu pred par hiljada ljudi.“ Da očekuju nezaboravno iskustvo, slaže se i Alex (vokal): „Radujemo se što ćemo imati priliku da delimo binu sa Mando Diao i što ćemo iz prve ruke moći da čujemo i vidimo kako izgleda zaokružen proces jednog velikog koncerta.

Ljubitelji kvalitetne rok svirke imaće mogućnost da se odlično provedu uz Mando Diao na koncertu 7.decembra. Uz Dingospo Dali i Herz, ovo veče u Hali sportova će gotovo sigurno biti puno dobre energije i provoda! 

Ulaznice su u prodaji su na svim prodajnim mestima Eventima kao i online na www.eventim.rs

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=xEj_fPusR-A  

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika