Korni grupa u Sava centru uz podršku prijatelja

Legendarna Korni grupa održaće povratnički koncert 31. januara (20:30) u beogradskom Sava centru, gde će im se na pozornici pridružiti i nekoliko gostiju u izvođenju brojnih hitova, generacijskih himni i nezaboravnih kompozicija progresivnog roka.
Korni grupa će u Sava centru nastupiti u postavi: klavijaturista Kornelije Bata Kovač, gitarista Josip Boček, basista Peđa Milanović, klavijaturista Aleksandar Miletić i bubnjar Ratko Ljubičić.
Nažalost, zbog zdravstvenih razloga učešće Dade Topića je pod znakom pitanja. Ukoliko zdravstveno stanje dozvoli Dado će se pojaviti na koncertu.
Pesme Korni grupe pevaće kao gosti frontmen Kerbera Goran Šepa-Gale, i dugogodišnji saradnici Bate Kovača Dejan Cukić, Zoran Šandorov i Dušan Svilar.
Kada je, konačno, nakon dugog razmišljanja doneta odluka da se Korni grupa ponovo okupi, 50 godina od osnivanja i 32 godine od poslednjeg nastupa uživo, niko nije sumnjao da će to biti izuzetno složen, težak i do kraja neizvestan poduhvat. Prvobitno planiran datum povratničkog koncerta 30. novembar morao je biti pomeren za 31. januar, zbog brojnih logističkih stvari i zahtevnih probi benda. A potom je stigla tužna vest da je preminuo basista Bojan Hreljac (1948-2018), koji se po dogovoru trebao pojaviti u Sava centru.
Korni grupa namerna je da uprkos svim nevoljama istraje i konačno se 31. januara pojavi pred svojom publikom.
Tokom svog postojanja (1968-1974, 1987) u Korni grupu su bili značajni brojni muzičari, od kojih je svako ostavio svoj  trag ili uticaj - Kornelije Kovač, Josip Boček, Bojan Hreljac, gitarista Borko Kacl (1947-1984), bubnjar Vladimir Furduj-Furda (1945-2015), kao i pevači - Seka Kojadinović, Dušan Prelević (1948-2007), Dalibor Brun, Dado Topić, Zdravko Čolić i Zlatko Pejaković.
Korni grupa se i 31. januara ponovo okuplja u sličnom duhu- starim Kornijevcima Bati i Jozi, pridružili su se novi Kornijevci Sale, Rale i Peđa, a uz njih zapevaće i veliki poštovaoci Korni grupe, koji su inspirisani njenim radom potražili i našli svoje mesto u muzici - Gale, Deša, Dušan i Aleksandar. A nadamo se u Sava centru i publika "Moje generacije" i svih drugih.

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika