IGOR VINCE & His Drum, Brass And Keys 6. aprila u Domu omladine Beograda

Subota, 6. april 2019. u 21:00 // Dom omladine Beograda, sala Amerikana

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 500 RSD na svim Ticket Vision prodajnim mestima, kao i putem sajta www.tickets.rs. ● Rhythm & Soul ● Afro & Rock ● Reggae & WorldBeat ● Igor Vince & His Drum, Brass And Keys (Srb, Cub, Bra) su internacionalni, 13-člani bend, sa snažnom duvačkom sekcijom, upečatljivom ritam sekcijom, egzotičnim pratećim vokalima, dve afro-funky plesačice, na čijem čelu je Igor Vince, autor, vokal i instrumentalista.
Uoči koncerta u sali Amerikana Doma omladine Beograda, Igor Vince objaviće novi audio/video album snimljen uživo na velikom koncertu na Kalemegdanu 2018. godine, na kome su Igor Vince i njegov bend “Drum, Brass And Keys” sjajnim nastupom oduševili mnogobrojnu publiku. Igorovu autorsku muziku karakteriše zanimljiv spoj dva izražena senzibiliteta, sa jedne strane veoma emotivnih i opuštajućih balada i sa druge vrlo ritmičnih i eksplozivnih numera. Kako kroz muziku, tako i kroz tekstove svojih pesama, Igor, iz romantičnih ljubavnih tema prelazi do jasnih i oštrih poruka kojima se obraća današnjem društvu, poput “Zaboravili smo da volimo, da čuvamo, da cenimo”, “We are not aware of how happy we are”. Rečima, muzikom i nastupom sa svojim internacionalnim bendom, Igor šalje nedvosmislenu poruku o ljubavi i borbi protiv predrasuda, i poziva za predah i vraćanje lepotama jednostavnosti, vraćanje sebi i pravim ljudskim vrednostima. U njegovoj muzici prisutni su uticaji žanrova kao što su rege, fank, latin, afrobit i soul. Nakon objavljivanja debi albuma, Vins je sa svojim velikim internacionalnim sastavom ostvario značajan broj nastupa u zemlji i regionu. Osim nesvakidašnjeg talenta, Igorov muzički izraz značajno obogaćuje sada već veliko iskustvo, koje je stekao svirajući na najpoznatijim binama širom sveta sa ikonom afričke muzike Femijem Kutijem, i to kao prvi muzičar u bendu u istoriji familje Kuti koji nije afričkog porekla.
Igor Vince izučavao je muziku u Senegalu, Beninu, Maliju, Nigeriji, Etiopiji, Kubi, Francuskoj, Nemačkoj i Srbiji. Kao talentovani instrumentalista nastupao je sa nekima od najvećih imena svetske muzike danas kao što su Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Cheick Tidiane Seck, Dean Bowman, Cheikh Lo i Femi Kuti. Godine 2011. posvetio se svom solo projektu sa ekipom muzičara iz svih delova planete. Njegov album prvenac „Let’s Do It” na kome gostuju legendarni Femi Kuti, Dean Bowman i Tommy T objavljen je u maju 2015. godine. Iste godine na poziv legendarnog afričkog muzičara Femija Kutija, Igor postaje zvaničan član čuvenog benda “Femi Kuti & The Positive Force“, sa kojim je od tad svirao na nekoliko velikih turneja širom sveta.
“Igor Vince uspešno zaranja duboko u muzičke tradicije sveta da bi stvorio nešto iskreno vedro i emotivno….” – REGGAE4U “Igor poseduje neverovatan talenat. Njegova strast i muzikalnost prevazilaze sve kulturne barijere.” – Femi Kuti “Debi album Let’s Do It pun je iznenađenja i pozitivnih vibracija za sve one koji su žedni istinske inovacije na polju svetske muzike…” – Dancehall Reggae World “…album sa novim, svežim, vedrim, osećajnim, eksplozivnim i opuštajućim numerama…” – Blic “…saks odvaja mišiće od kostiju, stvar je ritmična i plesna, pravi afrobeat, poruka ‘Fight your prejudice‘ danas je možda aktualnija nego ikada…” – ZliHadzo
https://www.youtube.com/watch?v=a8m4-6IYaO4

Autor vesti

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika