SAMOSTALNI REFERENTI I OVOG PROLEĆA U FESTU

Grupa SAMOSTALNI REFERENTI  nastupiće ove subote, 13.aprila u 22h u zemunskom klubu Fest. Kao predgrupa Referentima na ovom, sada već tradicionalnpm prolećnom koncertu, nastupiće bend Sicter.  

 Od okupljanja Samostalnih Referenata 1996.godine do danas, energične svirke ovog desetočlanog sastava redovno privlače brojne fanove njihovog muzičkog izraza i ljubitelje neumornog "skankovanja". Zvuk  Samostalnih Referenata predstavlja autentičnu, plesnu mešavinu ska i punk muzike, sa izraženim duvačkim deonicama trube, trombona i saksofona, pojačanu violinom i harmonikom, instrumentima koji nisu uobičajena pojava u navedenim muzičkim pravcima. Svoj zvuk nazivaju: Belgrade Turbo Ska.

Samostalni Referenti su 2011.godine, nakon 16 godina rada, nekoliko objavljenih singlova i na stotine održanih koncerata u Srbiji, regionu i Evropi, objavili svoj prvi album "The GreaTESTIS Hits". Na njemu se nalazi 19 pesama koje u stvari predstavljaju presek decenije i po rada. Sa ovog albuma su objavljena četiri singla-videa za pesme ‘’Život je san’’, ‘’Paradoks’’ , ‘’Žene i vino’’ i ‘’Ja bih da živim. 2016.godine bend opet ulazi u studio i snima nove pesme. Pored spota za pesmu ‘’Moje pesme moji snovi’’, bend je početkom 2017. izbacio i novi singl/spot za pesmu ‘’Za neke nove ljude’’, koja je realizovana uz pomoć dečijeg hora OŠ ’’Ivo Andrić’’, a 2018. singl ‘’Vlast i opozicija’’.

Samostalni Referenti u 2019. godini proslavljaju 23 godine dugu karijeru velikim brojem koncerata u zemlji i regionu. Jedan od njih je i 13.aprila u klbu Fest gde ova ekipa sada već tradicionalno svakog proleća okuplja svoje fanove: „Prelepe uspomene nas vezuju za taj klub, jer smo tu održali svoje prve „velike“ koncerte i to davnih 90-tih“ kažu Referenti i dodaju „Zvuk je uvek odličan, a publika je na dodir od nas... taj intiman prostor uvek stvara nezaboravne koncerte, jer i kod benda i kod publike izaziva energiju koja je baš posebna... jedva čekamo da se opet popnemo na binu Fest-a.“

 Kao predgrupa na ovom koncertu nastupiće bend Sickter.

 Ulaznice su u pretprodaji u klubu Fest i u Felix Shop-u (TC Sremska) po ceni od 400 RSD. Na dan koncerta, ulaznice će koštati 500 RSD.

  https://www.youtube.com/watch?v=97qhHbB2uB4

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika