Skini App MUZZIK FM - Gledaj, Glasaj, Slušaj

Bohemija predstavlja novi album 11. aprila u KC Gradu

Niška grupa Bohemija predstavlja drugi studijski album, „Nasmeši se i reši se?“, koji kao zajedničko izdanje objavljuju Pop Depresija i Kišobran.

Album je dostupan za „plati koliko želiš“ izdanje na bandcampu, ali i na svim digitalnim platformama (Deezer, Spotify, Apple Music…), kao i na Youtube-u. Limitirano izdanje albuma na CD-u svoju premijeru imaće na koncertu u Kulturnom centru Grad 11. aprila.

Dve godine od izlaska debija „Sve naopako“ Bohemija predstavlja novih deset pesama, poziva na ljubav, smejanje, eskapizam i donošenje odluka. Uz dva singla koja su prethodila albumu, „Istine“ i „Prolazi vreme“, tu je i magični ep „O ljubavi“, zapitana „Pomozi si sebi“, inspirativna „Kako ja tako ti“ i još nekoliko pesama koje zovu da ih otkrijete.

Album je sniman u studiju „Šamarčina“ u Vrbasu sa Robertom Telčerom. Uz Janka Džambasa kao autori pesama pojavljuju se Dina Abu Mayyaleh i Dimitrije Mandić, a kompletan bend uradio je aranžmane za pesme. Produkcija, miks i mastering Džambas i Telčer, dizajn omota delo je je Kristine Ivanović.

“Ta veza Vrbasa i Niša, uz bitne posete i posvete Beogradu, Bečeju, Zagrebu, moru, Memfisu, Lorel kanjonu, NJujorku… čini da album „Nasmeši se i reši se?“ sija nekim posebnim svetlom i da u isto vreme nastavlja tradiciju Big Star ili Eve Braun, da istražuje harmonije i melodiju po „instrukcijama“ Brajana Vilsona i njegovih The Beach Boys, da se upušta u eksperimente kao This Mortal Coil ili My Morning Jacket ili da stvara svoj poetski svet kao Drago Mlinarec ili Veliki prezir. Ili da uprostimo, Bohemija „samo“ želi da pravi čistu, jednostavnu i divnu pop muziku kao Teenage Fanclub.” Bohemija su: Janko Džambas – vokal, gitara, Dina Abu Mayyaleh – Dida – vokal, synth, perkusije, Dimitrije Mandić – vokal, violin, Miloš Pavlović – vokal, gitara, Mihajlo Ivanović – Mikser – bas, Milan Stoiljković – Miggie – bubanj. Promocija albuma održaće se u KC Grad u četvrtak, 11. aprila u 21 sat na zajedničkom koncertu sa grupom Benjd. Ulaznice su u pretprodaji od 21. marta u Zaokretu i na šanku Grada po ceni od 300 dinara, na dan koncerta cena karte će biti 500.

“Za Benjd mnogi pričaju svašta. I svi su u pravu ili niko tu ništa ne zna. NJegov debitantski album će možda uskoro biti gotov, a možda i neće. Snimio je pedesetak pesama, neke znate vi, neke zna on. Benjd svira gitaru i peva o svemiru (koji ponekad ne čuje nemir), o vašem strahu od osmeha i sreći uopšte. Kao konstantne uticaje spominje primorski trinaestolujski bluz i poeziju velikog Lil John-a. LJudi kažu da je Benjd kao muzička ambrozija koja ponekad procveta u tihoj noći, šapatom, samo da komšije mirno spavaju.”

Drugi put u svojoj istoriji Benjd nastupa kao veseli kvartet.

https://www.youtube.com/watch?v=qXPpbDQ1PLA

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika