Poginuo Dalibor Andonov Gru

Poznati srpski reper Dalibor Andonov, poznatiji pod umetničkim imenom Gru, poginuo je danas kod Nautičkog kluba “Zemun” nakon što je na kajtingu njegov paraglajder upao u vodu.
Dalibor Andonov Gru rođen je 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu. U horoskopu je znak Ribe. Iz Dimitrovgrada se odselio najpre u Pančevo, a zatim u Beograd. Završio je Srednju mašinsku školu, a zatim upisao Višu poslovnu školu koju nije završio. Jedno vreme je trenirao vaterpolo, a velike ljubavi su mu ostale košarka i skijanje, snow board.
Muzikom se bavi od srednje škole, a kasnije joj se definitivno posvetio i 1995. godine snimio svoj prvi album pod nazivom “Da li imaš pravo”. Svojim tekstovima već tada se izdvojio iz gomile ostalih beogradskih repera i bio primećen što od strane publike, što od strane muzičkih kritičara. Ipak, šira javnost za njega je saznala kada je snimio izuzetno provokativan spot za pesmu “Biću tu”. Taj spot vinuo ga je među najpopularnije repere 1996. godine i ostao upamćen po tome što su se u njemu našle atraktivne devojke iz buduće pop grupe “Models” i što su nasumice odabrani telefonski brojevi za navodnu hot line vezu koji su “bombardovali” sa ekrana zaista postojali, te je Gru morao da apeluje da se ti brojevi ne okreću, a kasnije je, zbog toga, uneo male izmene u najpopularniji spot te godine. Posle toga su usledili albumi: “Gru 2” (1996.), zatim “Vetrenjače” (1999.), pa kompilacija “95-2000. između redova”, te soundtreck “Dorćol – Menhtetn”. Gru se oprobao i u glumačkim vodama. Igrao je u filmu “Dorćol – Menhetn” bračnog para Bjelica – Pajkić i filmu “Zemlja ljubavi, istine i slobode” Milutina Petrovića.
Kajting, u čemu je Gru, kažu, bio veoma dobar, je ekstremni sport, koji podrazumeva kombinovanje aspekata vejkbordinga, snoubordinga,jedrenja na dasci, surfovanja, paraglajdinga, skejbordinga i gimnastike. Kajtborder stoji na maloj dasci  i koristi snagu zmaja visoko u vazduhu koji ga vuče po površini vode. i pritom izvodi visoke skokove.

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika