Massimo snimio spot za pesmu "Jedan potez previše"

https://www.youtube.com/watch?v=SRCzq93EOIQ Spot je snimljen u dramatičnim trenucima kada je Zagreb film festival napuštao bioskop Evropa, a kao podsetnik na te burne dane u spot su inkorporirane fotografije iz izložbe Kino: mnogo mraka i malo oštrog svjetla Vladimire Spindler kojima je ovekovečila poslednje dane bioskopa Evropa kada su mnogi digli svoj glas protiv zatvaranja. Tekst i muzika Massimove pesme savršeno uokviruju osećaj sete oko devastacije omiljenog kulturnog središta, a spot je kritika stanju u kulturi uopšteno te osuda postupanja prema jednom od omiljenih kulturnih centara u Zagrebu. Naime, početkom leta zatvorila su se vrata jednog od kultnih kulturnih okupljališta grada Zagreba – kino Europa. Jedna od kulturnih ustanova koja je bila više od bioskopa i koje je kroz godine postalo omiljeno mesto za susrete zagrebačke društvene i umetničke scene i jedna od kulturnih žila kucavica metropole. Od bioskopa su se oprostili brojni građani poznata lica iz sveta medija, filma i muzike, a sa posebnom emotivnom posvetom oprostio se Massimo upravo spotom za singl Jedan potez previše. [caption id="attachment_6577" align="alignnone" width="500"] Foto: Promo[/caption]   Sam Massimo nastavlja gajiti nadu da će u budućnosti ovo kultno mesto ponovno zaživeti punim sjajem:
"Mene uz kino Europa vežu samo divne uspomene. Zahvalan sam Zagreb film festivalu što su mi dali posljednju priliku da zavirim iza kulisa u sve tajne prolaze i inspirativne dvorane te snimim spot u tom impozantnom zdanju. Nadam se da ovo nije posljednje zbogom te da će se filmska traka tamo ponovno zavrtjeti."
Za režiju spota zaslužan je Radislav Jovanov – Gonzo, autor i kompozitor pjesme je Sandro Bastiančić, a producent je Ivo Popeskić koji sa Massimom trenutno priprema i slavljeničku turneju Vještina Boutique. Vještina Boutique je turneja kojom će Massimo zajedno sa svojom vernom publikom proslaviti 15. godina od objave kultnog albuma „Vještina“. Reč je o albumu koji je označio veliku prekretnicu u njegovoj muzičkoj karijeri i povratak na scenu pa ne čudi što je naziv ove ekskluzivne Boutique turneje, kao jedinstvene muzičke poslastice, posvećen upravo njemu. Uz već prethodno najavljene koncerte širom Hrvatske, počevši od 9.novembra, glamurozna turneja Vještina Boutique stiže i u Beograd. [caption id="attachment_6578" align="alignnone" width="700"] Foto: Promo[/caption]   26. i 27. novembra u klubu Novi Bitefart cafe Massimo će beogradskoj publici prižiti dve noći Sjaja u Tami i Tajnih Vještina za sećanje.
"Prvi koncert je u gradu na četiri rijeke, u Karlovcu. Jedva čekam da krenemo s probama i sa svim. Najljepše je što radim s ljudima koji su radili na albumu „Vještina“, a to su Ivo Popeskić na Klaviru, Elvis Stanić na gitarama, Henry Radanović na basu, ja na gitarama i glasu bez bubnja. Tako da će to biti jedna vrlo nježna varijanta tih albuma."
   

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika